Ο Tim Cook στην FIRST®: η εκπαίδευση ως σπουδαίος καταλύτης

Ο γενικός διευθυντής της Apple, Tim Cook, παρευρέθηκε ως επίτιμος καλεσμένος στο 6ο “ FIRST® Inspire Gala”, όπου σε εορταστικό κλίμα μίλησε για τις εκπαιδευτικές πρακτικές στο πεδίο του STEM. Επιπλέον, συμμετείχε στην συγκέντρωση δωρεών για την υποστήριξη του έργου της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης. 

Ο Tim Cook ήταν επίτιμος καλεσμένος στην εκδήλωση της FIRST® στις 15 Νοεμβρίου, όπου και εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του έθεσαν ερωτήματα. Ο Cook μοιράστηκε με το ακροατήριο τις σκέψεις του για την σημασία της FIRST®, ως μία ομάδα που οφείλουν να υποστηρίξουν. 

“Η FIRST®  έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον στο οποίο τεχνολογία και δημιουργικότητα αλληλεπιδρούν, κάτι που αποδεικνύει την αξία αυτής της σύμπραξης”, είπε ο Cook. “Αυτό το κάνετε [η FIRST®] για τους μαθητές σε αυτόν τον χώρο και για εκατοντάδες χιλιάδες παγκοσμίως. Και είμαστε όλοι εδώ σήμερα επειδή αναγνωρίζουμε το πόσο σημαντικό είναι το έργο αυτό”. 

Το “FIRST® Inspire Gala” διηύθυναν ο ιδρυτής της FIRST Dean Kamen, o Will.i.am, η Zem Joaquin και o Mark Hodosh. Πλήθος ομάδων ρομποτικών διαγωνισμών παρευρέθηκαν επίσης. 

O Brian Tong, δημοφιλής YouTuber σε θέματα τεχνολογίας, πήρε συνέντευξη από τον Tim Cook και συζήτησαν για την εκδήλωση και την σημασία της εκπαίδευσης. Ο Cook, επίσης, μίλησε για τον Steve Jobs και αποκάλεσε την εκπαίδευση “σπουδαίο καταλύτη”. 

H Apple συνεργάζεται με πληθώρα εκπαιδευτικών ομάδων, φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και ΜΚΟ. Επιπροσθέτως, διεξάγει εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, ώστε να διασφαλίσει ότι οι τελευταίοι θα είναι σε θέση να την χρησιμοποιήσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό στην τάξη.

Η Apple υποστηρίζει την FIRST® από το 2015, στην προσπάθειά της να διεξάγει όσο το δυνατόν περισσότερα προγράμματα STEM σε όλο τον κόσμο. 

Κατηγορίες: FIRST

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *