FIRST® LEGO® League Explore

Μια συναρπαστική νέα πρόκληση για παιδιά από 6 έως 10 ετών

ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Κάθε χρόνο, το FIRST® LEGO® League Explore παρουσιάζει μια νέα συναρπαστική πρόκληση ώστε να πυροδοτήσει την δημιουργικότητα των παιδιών ηλικίας από 6 εως 10 χρονών. Κάθε ομάδα, μέχρι και 6 παιδιά, ξεκινάνε να εξερευνήσουν, με την βοήθεια του LEGO® Education Inspire Model, ένα αληθινό πρόβλημα. Χρησιμοποιώντας το LEGO® Education Inspire Model ως σημείο εκκίνησης, σχεδιάζουν ένα νέο δικό τους μοντέλο με στοιχεία LEGO®. Καθώς δουλεύουν, μαθαίνουν βασικές δεξιότητες μηχανικής και προγραμματισμού με το LEGO® Education WeDo και εφαρμόζουν αυτές τις έννοιες για να κάνουν το μοντέλο τους να κινηθεί. Οι ομάδες καταγράφουν επίσης το έργο τους στο Engineering Notebook και μοιράζονται το ταξίδι τους μέσω μιας αφίσας. Καθ 'όλη τη διάρκεια της εμπειρίας τους, οι ομάδες λειτουργούν κάτω από τα Core Values, γιορτάζοντας την ανακάλυψη, την ομαδική εργασία και το Gracious Professionalism®

Τι είναι το FIRST LEGO League Explore;

Το FIRST LEGO League Explore επικεντρώνεται στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών. Το FIRST LEGO League Explore είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους. Το πρόγραμμα έχει σαν θέμα μια Πρόκληση του πραγματικού κόσμου, που πρέπει να διερευνηθεί μέσω της έρευνας, της κριτικής σκέψης και της φαντασίας. Η ετήσια Πρόκληση, βασίζεται σε ένα διαφορετικό θέμα και έχει δύο κύρια μέρη, την κατασκευή με LEGO και την αφίσα της ομάδας. Καθοδηγούμενα από ενήλικους προπονητές και τις θεμελιώδεις Αξίες του FIRST LEGO League Explore, τα μέλη της ομάδας εργάζονται με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO Education και εστιάζουν σε ένα θέμα προς διερεύνηση ώστε να οικοδομήσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν.
Η κάθε ομάδα έχει 2 έως 6 μέλη (ηλικίας 6  - 10 ετών) και τουλάχιστον 2 ενήλικες προπονητές. Δεν απαιτείται κάποια τεχνική εμπειρία και οι παρεχόμενοι οδηγοί χωρίζουν τη σεζόν σε 12 συναντήσεις και παρέχουν ιδέες για δραστηριότητες 12 - 16 ώρες.
Η εγγραφή της ομάδας για τη σεζόν περιλαμβάνει:
  • - Τη συνδρομή συμμετοχής της ομάδας (έως 6 μέλη)
  • - Τον οδηγό συναντήσεων
  • - Το εγχειρίδιο μηχανικής
  • - Το PLAYMAKERS Explore Set
Η κάθε ομάδα χρειάζεται επίσης:
  • - το LEGO Education WeDo 2.0 Core Set, διαθέσιμα εδώ
  • - laptop ή tablet για τον προγραμματισμό του ρομπότ.
Η σεζόν FIRST LEGO League Explore κορυφώνεται με Festivals, στα οποία οι ομάδες μοιράζονται τη δουλειά και τις γνώσεις τους με εθελοντές, φίλους και την οικογένειά τους δείχνοντας τις κατασκευές και τις αφίσες τους. Λόγω των συνθηκών, φέτος η σεζόν έχει παραταθεί μέχρι τον Ιούνιο. Δείτε εδώ τα 5 σενάρια διεξαγωγής του διαγωνισμού για φέτος. Δείτε εδώ την ενημέρωση της Οργανωτικής Επιτροπής για το φετινό Πρωτάθλημα.
Το υλικό & τους οδηγούς σεζόν για προπονητές και ομάδες θα το βρείτε εδώ.  Αποκτάτε πρόσβαση μετά την ολοκήρωση της εγγραφής.

GAME CHANGERS Season

Στο θέμα της ρομποτικής σεζόν 2020-2021, FIRST® GAME CHANGERS℠, powered by STAR WARS: Force for Change, θα γνωρίσουμε τον κόσμο του αθλητισμού, του παιχνιδιού και της φυσικής κατάστασης - θα κινούμαστε, θα συνεργαζόμαστε, θα ανταγωνιστούμε και θα γιορτάσουμε.

Γίνετε playmakers!

Αυτή τη σεζόν, μπαίνουμε στον κόσμο του αθλητισμού, του παιχνιδιού και της φυσικής κατάστασης - κινούμαστε, συνεργαζόμαστε, διαγωνιζόμαστε και γιορτάζουμε. Στην πρόκληση PlaymakersSM τα παιδιά θα εξερευνήσουν τις δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε σε διαφορετικούς χώρους για παιχνίδι και πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα παιχνίδια και οι δραστηριότητές αυτές είναι διασκεδαστικές και προσβάσιμες για όλους τους συμμετέχοντες.Η σεζόν PLAYMAKERS ξεκινά στις 4 Αυγούστου 2020. Ξεκινήστε κάνοντας εγγραφή παρακάτω.

Δήλωση Συμμετοχής

Οι δηλώσεις για το FIRST LEGO League Explore είναι ανοιχτές. Δηλώστε συμμετοχή!

Οι ομάδες στο FIRST LEGO League Explore αποτελούνται από 2 ενήλικες προπονητές και 2-6 παιδιά.

Δήλωση Εθελοντών

Τα Expo FIRST LEGO League Explore, για την πραγματοποίηση τους, βασίζονται αποκλειστικά σε εθελοντές.

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο των Class Pack και ανακαλύψτε πως να φέρετε την εμπειρία του FIRST® LEGO® League Explore στο σχολείο ή στην τάξη σας!

Tο FIRST® Education Explore Programme για μαθητές Α’ -ΔΔημοτικού, είναι ένα πρόγραμμα Ρομποτικής / STE(Α)M. Κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό θέμα δίνεται στους μαθητές, μαζί με μία βασική πρόκληση που πρέπει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν. Παρακάτω παρατίθεται ως παράδειγμα, το θέμα της άθλησης στην κοινότητα των μαθητών.

Εξοπλισμός LEGO® EDUCATION

Ειδικές τιμές για όλες τις ομάδες του FIRST LEGO League από τον επιστημονικό μας συνεργάτη O3-Out Of the Ordinary.