FIRST® LEGO® League Challenge

Μια συναρπαστική νέα πρόκληση για παιδιά από 9 έως 16 ετών

Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Μαΐου 2021

ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Στο FIRST® LEGO® League Challenge οι ομάδες εμπλέκονται στην έρευνα, την επίλυση προβλημάτων, τον προγραμματισμό και την ρομποτική. Κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ένα ρομπότ LEGO® Education SPIKE™ Prime ή LEGO MINDSTORMS® που εκτελεί αποστολές στην θεματική πίστα του Robot Game. Επίσης διενεργούν ένα Project Καινοτομίας στο οποίο προτείνουν λύση σε ένα επιστημονικό πρόβλημα σχετικό με την θεματική της σεζόν.

Τι είναι το FIRST® LEGO League Challenge;

 

Το FIRST® LEGO® League Challenge εισάγει σε παιδιά σε ηλικίας 9-16 της έννοιες της : επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών (STEM) μέσω μιας διασκεδαστικής, και πρακτικής μάθησης. Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγημένου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, βοηθώντας τους σημερινούς μαθητές και καθηγητές να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.
Η κάθε ομάδα έχει έως 10 μέλη (ηλικίας 9 - 16 ετών) και τουλάχιστον 2 ενήλικες προπονητές. Δεν απαιτείται κάποια τεχνική εμπειρία κι όλες οι δεξιότητες και τα ενδιαφέρονται είναι ευπρόσδεκτα. Οι παρεχόμενοι οδηγοί χωρίζουν τη σεζόν σε 12 συναντήσεις και παρέχουν ιδέες για να ξεκινήσουν οι προπονητές την Πρόκληση και το Παιχνίδι με το Ρομπότ.
Η εγγραφή της ομάδας για τη σεζόν περιλαμβάνει:
  • - Τη συνδρομή συμμετοχής της ομάδας (έως 10 μέλη)
  • - Τον οδηγό συναντήσεων
  • - Το εγχειρίδιο μηχανικής
  • - Το βιβλίο των κανονισμών για το Robot Game
  • - Το RePLAY Challenge Set το οποίο περιλαμβάνει τα μοντέλα αποστολών και την ματική Πίστα (LEGO Mission Models & Mat)
Η κάθε ομάδα χρειάζεται επίσης:
  • - Το LEGO® Education SPIKETM Prime ή το LEGO MINDSTORMS® EV3, διαθέσιμα εδώ
  • - Laptop ή tablet για τον προγραμματισμό του ρομπότ και την έρευνα

Η σεζόν του FIRST LEGO League Challenge κορυφώνεται με τουρνουά στα οποία οι ομάδες παρουσιάζουν τη δουλειά τους στην Καινοτόμο Λύση (Innovation Project) και τον Μηχανικό Σχεδιασμό (Robot Design), εφαρμόζοντάς πάντα τις Θεμελιώδεις Αξίες (Core Values). Η τελική δοκιμασία έρχεται στους αγωνιστικούς γύρους, όπου τα ρομπότ διαγωνίζονται για το καλύτερο σκορ! Δείτε εδώ τι πρέπει να ετοιμάσει κάθε ομάδα για την κάθε κατηγορία του διαγωνισμού.
Όλες οι ομάδες λαμβάνουν εποικοδομητική ανατροφοδότηση από τους κριτές, για το ρομπότ, τον προγραμματισμό και την καινοτομία τους. Μάθετε περισσότερα για την διαδικασία κρίσης εδώ. Οι ρουμπρίκες (φύλλα αξιολόγησης κριτών) θα είναι διαθέσιμες στις 30 Οκτωβρίου 2020.
Κάθε ομάδα διαγωνίζεται πρώτα σε έναν προκριματικό, εφόσον συγκεντρώσει την απαραίτητη βαθμολογία προκρίνεται στον εθνικό τελικό. Στα επίσημα Πρωταθλήματα οι ομάδες διεκδικούν επίσης βραβεία στις επιμέρους κατηγορίες του διαγωνισμού, δείτε εδώ τα βραβεία.
Δείτε εδώ τα 5 σενάρια διεξαγωγής του διαγωνισμού για φέτος. Δείτε εδώ την ενημέρωση της Οργανωτικής Επιτροπής για το φετινό Πρωτάθλημα.
Το υλικό & τους οδηγούς σεζόν για προπονητές και ομάδες θα το βρείτε εδώ.  Αποκτάτε πρόσβαση μετά την ολοκήρωση της εγγραφής.

GAME CHANGERS Season

Η φύση των παραδοσιακών αθλημάτων αλλάζει! Σε κάθε άθλημα χρησιμοποιούμε το μυαλό - τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη κριτική σκέψη - τόσο όσο χρησιμοποιούμε και τους μυς μας.
Το θέμα της πρόκλησης για αυτή τη ρομποτική σεζόν με τίτλο GAME CHANGERS, έχει ώς στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες όλων μας για να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που παίζουμε, κινούμαστε και αθλούμαστε. Να ανεβάσουμε ψηλά την ομαδα μας και να κατακτήσουμε τους προσωπικούς μας στόχους μέσα από το μοναδικό άθλημα όπου κάθε παιδί μπορεί να γίνει πρωταθλητής, την ρομποτική!

ΠΡΟΚΛΗΣΗ RePLAY

Οι ευκαιρίες παιχνιδιού βρίσκονται παντού γύρω μας. Στην πρόκληση RePLAY, η δημιουργικότητα των νέων θα μετατρέψει χώρους - από ανοιχτά γήπεδα μέχρι άδειους χώρους στάθμευσης - σε ευκαιρίες παιχνιδιού. Ποιες δραστηριότητες μπορούμε να δημιουργήσουμε εκεί; Πώς μπορούν τα παιχνίδια και τα μέρη όπου παίζουμε να αλλάξουν ώστε να αντικατοπτρίζουν τους ανθρώπους που παίζουν ή τον εξοπλισμό που έχουμε;
Αυτή τη σεζόν, οι συμμετέχοντες στο FIRST LEGO League Challenge θα αξιοποιήσουν τη φυσική τους περιέργεια και θα χρησιμοποιήσουν την κριτική σκέψη και τη φαντασία τους για να εξερευνήσουν πώς θα μοιάζουν οι μελλοντικοί χώροι για παιχνίδι και άθληση. Με καθοδήγηση από ενήλικες μέντορες και δουλεύοντας ομαδικά, οι μαθητές θα εφαρμόσουν τις δεξιότητές STEM για να συμμετάσχουν σε ένα έργο καινοτομίας για την επίλυση ενός πραγματικού προβλήματος, να δημιουργήσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ LEGO® και να ανταγωνιστούν σε ένα συναρπαστικό Robot Game.
Είστε έτοιμοι να παίξετε; Γίνετε μέλος της κοινότητας FIRST LEGO League για το RePLAY, μέρος της FIRST robotics season 2020-2021, FIRST GAME CHANGERS, με την υποστήριξη του STAR WARS: Force for Change.Η σεζόν REPLAY ξεκινά στις 4 Αυγούστου 2020. Ξεκινήστε κάνοντας εγγραφή παρακάτω.

Υποστήριξη Ομάδων Ρομποτικής | ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ // Eduact

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ και του προγράμματος ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, η Eduact, Operational Partner των Προγραμμάτων της FIRST στην Ελλάδα, υποστηρίζει και φέτος τη συμμετοχή ομάδων στο FIRST LEGO League.

Οι ενδιαφερόμενες ομάδες έχουν τη δυνατότητα να στηριχθούν με την κάλυψη του εξοπλισμού ή της συμμετοχής τους και μπορούν να υποβάλλουν την παρούσα αίτηση έως τις 15 Δεκεμβρίου 2020 στις 23:45. Όλες οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Eduact μετά από εισήγηση της Οργανωτικής Επιτροπής, και έως τις 30 Δεκεμβρίου 2020 θα ενημερωθείτε για την όποια εξέλιξή της αίτησής σας.

Δίνοντας ευκαιρίες στη γνώση στηρίζουμε τους ηγέτες του αύριο χωρίς διακρίσεις, να αγγίξουν τα όνειρά τους και να κατακτήσουν τον κόσμο.

Αρωγοί της πρωτοβουλίας είναι ο επιστημονικός συνεργάτης του προγράμματος, O3 - Out Of the Ordinary και το LEGO Foundation.

Δήλωση Συμμετοχής

Οι δηλώσεις για το FIRST LEGO League Challenge είναι ανοιχτές. Δηλώστε συμμετοχή!

Οι ομάδες στο FIRST LEGO League Challenge αποτελούνται από 2 ενήλικες προπονητές και 2-10 παιδιά.

Δήλωση Εθελοντών

Τo FIRST LEGO League Challenge, για την πραγματοποίηση τους, βασίζονται αποκλειστικά σε εθελοντές.

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο των Class Pack και ανακαλύψτε πως να φέρετε την εμπειρία του FIRST® LEGO® League Challenge στο σχολείο ή στην τάξη σας!

Tο FIRST® Education Challenge Junior Level Programme είναι ένα πρόγραμμα για μαθητές Ε’- ΣΤ' Δημοτικού. Tο FIRST® Education Challenge Senior Level Programme είναι ένα πρόγραμμα για μαθητές A΄ - Γ' Γυμνασίου. Τα δύο προγράμματα έχουν την ίδια φιλοσοφία και τους ίδιους οδηγούς, αλλάζει ο εξοπλισμός ρομποτικής, για να είναι προσαρμοσμένος στην ηλικιακή κατηγορία των μαθητών και υπάρχουν επίσης μικρές διαφορές στον τρόπο υλοποίησης. Πρόκειται είναι ένα πρόγραμμα Ρομποτικής / STE(Α)M. Κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό θέμα δίνεται στους μαθητές, μαζί με μία βασική πρόκληση που πρέπει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν.

Εξοπλισμός LEGO® EDUCATION

Ειδικές τιμές για όλες τις ομάδες του FIRST LEGO League από τον επιστημονικό μας συνεργάτη O3-Out Of the Ordinary.