Το πρώτο Φεστιβάλ Ρομποτικής FIRST LEGO League Greece Πρέβεζας που πραγματοποιήθηκε το πρωΐ του Σαββάτου 11 Ιουνίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Όλοι οι παρευρισκόμενοι (συμμετέχοντες, γονείς, εθελοντές κι αθλητές) διασκέδασαν, βραβεύθηκαν και βίωσαν μοναδικές εμπειρίες από τον κόσμο της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Στο φεστιβάλ παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, όπου βράβευσε τις ομάδες των μαθητών που συμμετείχαν.

Παράλληλα με το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν παράλληλες δραστηριότητες που είχε επιμεληθεί η κα Λίνα Σίσκα ιδιοκτήτρια του ΚΕΠΕΨΥ-Κέντρο Ενταξιακής Προσαρμοσμένης Εκπαίδευσης & Ψυχικής Υγείας για τις υπέροχες δραστηριότητες που είχε ετοιμάσει για τους μικρούς μας φίλους.

Οι ιδιοκτήτες του ABC Success Lab Δέσποινα Παπαγεωργίου και Στέφανος Νέσσερης κατάφεραν με το υπέροχο αυτό φεστιβάλ να φέρουν τους μικρούς μαθητές πιο κοντά στην τεχνολογία του αύριο, δίνοντάς στα παιδιά τα εφόδια και τις γνώσεις που σίγουρα θα τους είναι απαραίτητα.

Ο διαγωνισμός έγινε σε συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως.

Το FIRST® LEGO® League, είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2).

Το ραντεβού για το LEGO League Greece δόθηκε για την επόμενη σεζόν, με καινούριο θέμα κι ολόφρεσκες ιδέες.

Πηγή: Preveza Post – Με επιτυχία το πρώτο Φεστιβάλ Ρομποτικής FIRST LEGO League Greece Πρέβεζας – Preveza Post


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *