ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Κάθε χρόνο ο FIRST® LEGO® League δημοσιεύει μια πρόκληση, που είναι βασισμένη σε ένα ρεαλιστικό επιστημονικό πρόβλημα. Κάθε Πρόκληση έχει τρία μέρη: το Robot Game, το Project και τα Core Values. Ομάδες από δύο έως και δέκα άτομα, με τουλάχιστον έναν ενήλικο προπονητή, συμμετέχουν στην Πρόκληση προγραμματίζοντας ένα αυτόνομο ρομπότ για να σκοράρουν πόντους στην θεματική πίστα (Robot Game), προτείνοντας λύσεις στο πρόβλημα που έχουν ανιχνεύσει (Project) λειτουργώντας πάντα με τις θεμελιώδης αξίες (Core Values).

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όπως κάθε ομαδική δραστηριότητα, ο FIRST LEGO League έχει κάποιους βασικούς κανόνες. Η μη τήρηση αυτών μπορείς να οδηγήσει σε αποκλεισμό από τα βραβεία του διαγωνισμού ή και σε άλλες κυρώσεις που μπορεί να αποφασίσουν οι κριτές, οι διαιτητές και οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού.

•Ομάδες, προπονητές και μέντορες πρέπει να επιδεικνύουν τα Core Values σε κάθε ενέργεια τους και δραστηριότητα.

•Κατά την διάρκεια της σεζόν οι ομάδες πρέπει να έχουν πρόσβαση στον παρακάτω εξοπλισμό:

→Τον εκπαιδευτικό ρομποτικό εξοπλισμό LEGO® MINDSTORMS

→Υπολογιστή ή tablet με το λογισμικό για να προγραμματίσουν το ρομπότ. (Συνίσταται η επιλογή του Laptop.)

• Κατά την διάρκεια της σεζόν οι ομάδες πρέπει να έχουν πρόσβαση στον παρακάτω ειδικό-εξοπλισμό:

→Το σετ της Πρόκλησης

→Τα αρχεία από το www.firstlegoleague.org/challenge:

>Οδηγίες για την κατασκευή των Mission Model

>Το Field Setup

>Το Challenge και το Challenge Guide

Κάθε ομάδα που συμμετέχει στο  FIRST LEGO League πρέπει να ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

• Κάθε ομάδα αποτελείται από τρία (3) έως δέκα (10) άτομα. Είναι υποχρεωτικός όρος να εποπτεύει την ομάδα ένας ενήλικας όπως περιγράφεται στο FIRST Youth Protection Policy.

• Η ομάδα πρέπει να συμπληρώσει την φόρμα για να εγγραφεί επίσημα στον διαγωνισμό καθώς και να πληρώσει το κόστος συμμετοχής.

• Τα μέλη της ομάδας πρέπει να είναι ανάμεσα στα ηλικιακά όρια των εννέα (9) έως δεκαέξι (16) χρόνων

• Όλη η δουλειά που παρουσιάζεται στον διαγωνισμό είναι εξ ολοκλήρου από τα παιδιά των ομάδων.

• Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν υποχρεούνται να είναι παρούσες και στα τρία (3)  judging session καθώς και σε όλα τα παιχνίδια του Robot Game

 
Η FIRST® δίνει την δυνατότητα στους εθελοντές και στο προσωπικό του διαγωνισμού να ερμηνεύσουν και να εφαρμόσουν τους κανόνες καθοδηγούμενεοι πάντα από το εκπαιδευτικό υλικό του FIRST LEGO League . Ομάδες προπονητές και μέντορες καλούνται να εφαρμόσουν τα Core Values στο διαγωνισμό. Άτομα που παρεμβαίνουν υπερβολικά, δίνοντας οδηγίες και επιθέτονται λεκτικά ή σωματικά σε εθελοντές ή ομάδες θα τους ζητηθεί να αποχωρήσουν από τον χώρο. Οποιαδήποτε παράβαση των παραπάνω κανόνων μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή της ομάδας από τον διαγωνισμό. Οι εθελοντές του FIRST LEGO League εκπαιδεύονται πριν τον διαγωνισμό για να ανιχνεύουν τέτοιες καταστάσεις και να δρουν αναλόγως Άτομα ή ομάδες που δε μπορούν να ακολουθήσουν τους όρους συμμετοχής θα αποκλειστούν από τα βραβεία του διαγωνισμού

ΠΡΟΚΛΗΣΗ INTO ORBIT

Ελάτε και εσείς στην 30η σεζόν του FIRST LEGO LEAGUE! Ετοιμαστείτε να ελέγξετε τις μηχανές, να απογειωθείτε, και να μπείτε σε ΤΡΟΧΙΑ. Η σεζόν 2018/2019 του FIRST® LEGO® League θα μεταφέρει την ομάδα σας στο διάστημα, όπου και θα εξερευνήσετε, θα μάθετε, αλλά και θα βρείτε λύσεις στο τεράστιο σύμπαν του διαστήματος.

Το FIRST® LEGO® LEAGUE προκαλεί τα παιδιά να σκέφτονται σαν επιστήμονες και σαν μηχανικοί. Κατά την διάρκεια της σεζόν, οι ομάδες θα επιλέξουν και θα λύσουν έναν πραγματικό πρόβλημα στη διαδικασία του Project. Θα χτίσουν, θα τεστάρουν και θα προγραμματίσουν έναν αυτόνομο ρομπότ χρησιμοποιώντας το κιτ LEGO® MINDSTORMS® για να λύσουν ένα σετ αποστολών στο Robot Game. Κατά την προετοιμασία αλλά και την διάρκεια του διαγωνισμού τα παιδιά θα πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους, να ανακαλύψουν καινούργια μονοπάτια και να ενστερνιστούν την ιδέα της ευγενής άμιλλας.

Χρήσιμα links για τον διαγωνισμό

Mεταφρασμένα στα ελληνικά

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι προεγγραφές για το FIRST LEGO League 2019: INTO ORBIT ξεκίνησαν! Δηλώστε τώρα συμμετοχή.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Το FIRST LEGO League Greece, για την πραγματοποίηση του, βασίζεται αποκλειστικά σε εθελοντές.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ FIRST LEGO LEAGUE

Λόγο τεράστιας συμμετοχής παιδιών στο FIRST Lego League, διοργανώνονται στις παρακάτω πόλεις προκριματικοί για την διευκόλυνση της συμμετοχής όλων των παιδιών.