FIRST® LEGO® League

DISCOVER

ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Αξιοποιήστε τη φυσική περιέργεια των παιδιών προσχολικής ηλικίας και χτίστε αυτοπεποίθηση, συνήθειες μάθησης και δεξιότητες ομαδικής εργασίας. Αυτή η καθοδηγούμενη εμπειρία παρέχει στους νηπιαγωγούς και εκπαιδευτές τα εργαλεία και τον τρόπο να εξερευνήσουν το STEM (Science Technology, Engineering and Mathematics) μέσω του παιχνιδιού χρησιμοποιώντας το LEGO® Education STEAM Park.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ  ΑΝΑΡΩΤΗΣΟΥ  ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ

Τη σεζόν 2021-2022, FIRST® FORWARDSM presented by Qualcomm, οι ομάδες της FIRST® θα διερευνήσουν το μέλλον των μεταφορών.Από την αποστολή πακέτων σε αγροτικές και αστικές περιοχές, μέχρι την παροχή βοήθειας σε καταστροφές και την αεροπορική διαμετακόμιση υψηλής τεχνολογίας, οι ομάδες θα φανταστούν ξανά ταχύτερες, πιο αξιόπιστες, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμες καινοτομίες στις μεταφορές που συνδέουν και αναπτύσσουν καλύτερα κοινότητες και οικονομίες σε όλο τον κόσμο.

Φέτος, οι ομάδες της FIRST θα αντιμετωπίσουν τις σημερινές παγκόσμιες προκλήσεις που σχετίζονται με το United Nations Sustainable Development Goal #9, με επίκεντρο τη δημιουργία ανθεκτικών υποδομών, την προώθηση της χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμης εκβιομηχάνισης και την προώθηση της καινοτομίας. Ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες της FIRST να σκεφτούν τη μελλοντική βιωσιμότητα των μεταφορών, τους ενδυναμώνουμε επίσης να είναι η επόμενη γενιά ηγετών και καινοτόμων, αντιμετωπίζοντας τις πιο δύσκολες προκλήσεις του κόσμου

Τι είναι το FIRST® LEGO League Discover;

To FIRST LEGO League Discover είναι μια εισαγωγή στον παιγνιώδη κόσμο του STEM. Παιδιά ηλικίας 4-6 ετών συμμετέχουν σε αυτό το ταξίδι γνώσης, εξερευνούν και προβληματίζονται με την χρήση πραγματικών καταστάσεων. Το πρόγραμμα, θέτει ως πρόκληση ένα θέμα του πραγματικού κόσμου, που τα παιδιά θα ερευνήσουν και θα δημιουργήσουν καινοτόμες και πρωτότυπες λύσεις. Η ετήσια πρόκληση, βασίζεται πάνω στην κατασκευή LEGO των παιδιών , την έρευνα τους και με την βοήθεια των ενήλικων προπονητών τους, προετοιμάζονται για να παρουσιάσουν και να μοιραστούν την δουλειά τους. Μέχρι το τέλος του προγράμματος, τα παιδιά εμφανίζονται πιο σίγουρα και καλύτερα προετοιμασμένα για να αντιμετωπίσουν μελλοντικές προκλήσεις και να ανακαλύψουν τη χαρά της μάθησης.

1. Δημιουργήστε την Ομάδα σας.

Η κάθε ομάδα έχει 2 έως 4 μέλη (ηλικίας 4 – 6 ετών) και τουλάχιστον 1 ενήλικα προπονητή. Δεν απαιτείται κάποια τεχνική εμπειρία και οι παρεχόμενοι οδηγοί χωρίζουν τη σεζόν σε 12 συναντήσεις και παρέχουν ιδέες για δραστηριότητες 12 – 16 ώρες.

2. Πραγματοποιήστε την Εγγραφή σας

Η εγγραφή της ομάδας για τη σεζόν περιλαμβάνει:

– Τη συνδρομή συμμετοχής της ομάδας (έως 4 μέλη)
– Τον Οδηγό Συναντήσεων
– Το Εγχειρίδιο Μηχανικής
– Το CARGO CONNECT Discover Set

Προαιρετικά συστήνουμε:

– 1 LEGO Education STEAM Park ή 1 LEGO Education Coding Express
– Laptop ή tablet

 

3. Προετοιμαστείτε για τον Διαγωνισμό

Η σεζόν FIRST LEGO League Discover κορυφώνεται με Festivals, στα οποία οι ομάδες μοιράζονται τη δουλειά και τις γνώσεις τους με εθελοντές, φίλους και την οικογένειά τους δείχνοντας τις κατασκευές και τις αφίσες τους.

4. Κατεβάστε τους οδηγούς και τις Κάρτες Κατασκευής

Κάθε χρόνο σας παρέχουμε οδηγούς και υλικό για την κατάλληλη προετοιμασία της ομάδας σας. Διαβάστε και ξανα διαβάστε τους κανόνες με την ομάδα σας για να μπορέσετε να πετύχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Το υλικό & τους οδηγούς σεζόν για προπονητές και ομάδες θα το βρείτε εδώ. Αποκτάτε πρόσβαση μετά την ολοκήρωση της εγγραφής.

CARGO CONNECT℠
SEASON

Οι μεταφορές μας οδηγούν προς τα εμπρός, επηρεάζοντας οικονομίες σε όλο τον κόσμο και καθιστώντας μας όλους πιο διασυνδεδεμένους παγκοσμίως. Στη σεζόν ρομποτικής 2021-2022, FIRST® FORWARD℠ presented by Qualcomm, οι ομάδες έχουν τη δύναμη να επαναπροσδιορίσουν μια πορεία προς τα εμπρός και να εφεύρουν το μέλλον των μεταφορών.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ CARGO CONNECT℠

Χρονοδιάγραμμα 2021-2022-FLL Explore & Discover
17 Αύγουστου 2021 Έναρξη της σεζόν
Αύγουστος – Νοέμβριος 2021 Προωθητικές Δράσεις
Δεκέμβριος 2021 Kids & Parents Online Event
Δεκέμβριος 2021 Χριστουγεννιάτικα Expos (Θεσσαλονίκη)
30 Απριλίου 2022 Κλείσιμο εγγραφών
Μάιος 2022 Kids & Parents Online Event
Απρίλιος -Ιούνιος 2022 Expo Events Explore & Discover *
(Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλος, Ξάνθη, Ηράκλειο)

*Σημείωση: τα event είναι προγραμματισμένα να γίνουν δια ζώσης αλλά υπάρχει και εναλλακτική λύση για Hybrid Event σε περίπτωση που το επιβάλλουν οι συνθήκες

Πώς να συμμετέχετε στο FIRST® LEGO® League Discover

Συμμετοχή ως προπονητής

Οι προπονητές/μέντορες μιας ομάδας είναι εκείνοι που λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες της ομάδας για τον διαγωνισμό.

Σε κάθε ομάδα μπορούν να βρίσκονται μέχρι 2 ενήλικες προπονητές.

Συμμετοχή ως γονέας

Οι γονείς παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και στην διατήρηση του ενδιαφέροντος των παιδιών.

Δείτε πως μπορείτε να εμπλακείτε ως γονέας.

Συμμετοχή ως εθελοντής

Οι εθελοντές μας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε FIRST® LEGO® League. Τα event βασίζονται αποκλειστικά στην πολύτιμη συνεισφορά τους.

Δείτε τους διαθέσιμους ρόλους εθελοντών.

Classpack

Μια επιλογή υλοποίησης για τάξεις ή προγράμματα μετά το σχολείο. Το Classpack παρέχει στους εκπαιδευτικούς και τις κοινότητες ευέλικτες, υψηλής ποιότητας μαθησιακές εμπειρίες για μαθητές. Διοργανώστε το δικό σας FIRST® LEGO® League Discover.

Προπονητές/Μέντορες & Εκπαιδευτικοί

Ως προπονητές είστε οι άνθρωποι επικοινωνίας του διαγωνισμού με την ομάδα. Σε εσάς θα αποστέλλονται σημαντικές ενημερώσεις, καθώς και οι οδηγοί της σεζόν . Οι προπονητές αποτελούν αναπόσταστο κομμάτι της επιτυχι΄ας του FIRST® LEGO® League Discover.
Δεν χρειάζεται να έχετε πρότερη εμπειρία για να γίνει προπονητής σε μία ομάδα. Το μόνο που χρειάζεται είναι η διάθεση να εμπνεύσετε παιδιά και να τα βοηθήσετε να αναπτύξουν δεξιότητες STEM και κώδικα.
Τι χρειάζεται να κάνετε ως προπονητές:

 • Σχηματίστε μια ομάδα 2 έως 4 παιδιών, ηλικίας 4 έως 6 ετών. Μπορείτε να διαμορφώσετε αυτήν την ομάδα όπως θέλετε – να συμμετέχεουν μέσω ενός σχολείου ή να είναι μια ομάδα φίλων!
 • Διαλέξτε το φεστιβάλ που θα συμμετέχετε. Με την εγγραφή σας θα σας αποσταλλεί το Discover Set καθώς και το εγχειρίδιο μηχανικής και ο οδηγός συναντήσεων της ομάδας, τα οποία θα σας βοηθήσουν να καθοδηγήσετε την ομάδα σας κατά την διάρκεια της πρόκλησης.
 • Επιλογή του χώρου και της συχνότητας διεξαγωγής των συναντήσεων της ομάδας σας.
 • Η κάθε ομάδα χρειάζεται επίσης:

  – το STEAM Park, διαθέσιμo εδώ.

 • Χρησιμοποιήστε τον οδηγό συναντήσεων για να προετοιμάσετε την ομάδα σας, να ετοιμάσει την κατασκευή της και να προετοιμάσει την έρευνα και την αφίσα της.
 • Αποστολή επιπλέον υλικού που ενδεχομένως να ζητηθεί από την διοργάνωση για τις ανάγκες του event (φωτογραφίες κ.ο.κ.).
 • Οργάνωση, εμψύχωση και διαρκή υποστήριξη στην ομάδα σας.

Καταλαβαίνουμε ότι η συμμετοχή μιας ομάδας στο FIRST® LEGO® League Discover χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια από τους προπονητές. Για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με την εγγραφή και την προετοιμασία της ομάδας σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο: info@firstlegoleague.gr

Γονείς

Κατά την διάρκεια του FIRST LEGO League Discover οι ομάδες:

 • θα ερευνήσουν γύρω από το θέμα.
 • θα προβάλλουν τις ιδέες τους σε μια αφίσα. 
 • θα δημιουργήσουν ένα μοντέλο LEGO® και θα προγραμματίσουν ένα μέρος της κατασκευής για να κινηθεί χρησιμοποιώντας το LEGO® Duplo.
 • θα αναπτύξουν την ομαδικότητα, τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό καθώς και δεξιότητες επικοινωνίας, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είναι πολύ διασκεδαστικό και κάνει τα παιδιά να αισθάνονται περήφανα για όσα έχουν επιτύχει!
 • θα συμμετέχουν σε γιορτές και θα παρουσιάσουν την δουλειά τους.

Πώς μπορεί το παιδί μου να συμμετέχει στο FIRST LEGO League Discover:

 • Μπορεί να συμμετέχει με την τάξη του σχολείου του.
 • Μπορεί να συμμετέχει με μια παράλληλη δραστηριότητα.
 • Μπορεί να συμμετέχει με τους φίλους του και τουλάχιστον 1 ενήλικο μέντορα/προπονητή.

Πως μπορώ να βοηθήσω την ομάδα του παιδιού μου:

 • Μπορείτε να συμμετέχετε ως μέντορας/προπονητής
 • Μπορείτε να συζητήσετε με τα παιδιά για το θέμα του διαγωνισμού.

 

 

Εθελοντές

Μπορείτε να συμμετέχετε με έναν από τους παρακάτω ρόλους:

 • Reviewer – Κριτής: Αξιολογεί τα μοντέλα και τις αφίσες των ομάδων, έπειτα συνεργάζεται με τους υπόλοιπους κριτές έτσι ώστε να αναθέσουν τα βραβεία σε όλες τις ομάδες. Συμμετέχει μαζί με όλους τους κριτές στην απομονή των βραβείων στην τελετή λήξης δίνοντας τα βραβεία και κόλλα-5.
 • Field Volunteer – Εθελοντής: Ο Field Volunteer εξασφαλίζει την ομαλή ροή του event υποστηρίζοντας τους κριτές ή ακόμα οδηγώντας τις ομάδες στις διαδικασίες τους.
 • Tournament Organizing Team: Η ομάδα αυτή αναλαμβάνει την προεργασία, προετοιμασία και υλοποίηση της διοργάνωσης. Οργανώνει τις διαδικασίες του event και εξασφαλίζει την πλήρη λειτουργικότητα όλων των μερών του.

 

Discover Classpack

Οι εκδηλώσεις με το Class Pack είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να διοργανώνονται από το εκάστοτε σχολείο ή οργανισμό.

Μια προσαρμοσμένη λύση για τάξεις ή προγράμματα μετά το σχολείο. Το Classpack παρέχει στους εκπαιδευτικούς και τις κοινότητες ευέλικτες, υψηλής ποιότητας μαθησιακές εμπειρίες για μαθητές όπως στον Πανελλήνιο διαγωνισμό, δίνοντας την ευκαιρία συμμετοχής σε περισσότερα παιδιά.