Θεσσαλονίκη, 13 Φεβρουαρίου 2024

“Διεξαγωγή Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου FIRST® LEGO® League Σπάρτη!”

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Πελοποννήσου του FIRST® LEGO® League Σπάρτη, με την συμμετοχή πάνω από 100 παιδιών της ευρύτερης περιοχής. Αποτελεί συνδιοργάνωση και θα φιλοξενηθεί στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, τις ώρες 9:00-17:00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Φ15/ 133790/Δ2), και πραγματοποιείται φέτος για 11η συνεχόμενη χρονιά εμπλέκοντας στο STEM πάνω από 2.000 παιδιά πανελλαδικά. Αρμόδιος Φορέας και Εθνικός Διοργανωτής για την Ελλάδα είναι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact.

Στο FIRST® LEGO® League Challenge οι ομάδες εμπλέκονται στην έρευνα, την επίλυση προβλημάτων, τον προγραμματισμό και την ρομποτική. Ο διαγωνισμός εισάγει παιδιά ηλικίας 9-16 ετών στις έννοιες της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM) μέσω μιας διασκεδαστικής και πρακτικής μάθησης. Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, το οποίο υποστηρίζει τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.

Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν MASTERPIECE℠ 2023/2024 εστιάζουμε στον ρόλο που παίζει το STEM στις τέχνες και δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους να σχεδιάσουν και να χτίσουν έναν κόσμο ατελείωτων δυνατοτήτων.

Το FIRST® LEGO® League είναι μια συνεργασία της FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως.

 

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Πελοποννήσου είναι ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που θα διεξαχθούν φέτος στην Ελλάδα. Συνολικά, το 1/3 των ομάδων θα εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στον τελικό του FIRST® LEGO® League Greece, που θα λάβει χώρα στις 9 και 10 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη.

Οι νικήτριες ομάδες του Πανελλήνιου Τελικού θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στις Παγκόσμιες Διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν 17 – 20 Απριλίου 2024 στο Houston, στο U.S.A. FIRST Championship, 14 – 17 Μαΐου 2024 στο Bodø, στο Norway FLL Open European Championship Bodø και τον Ιούλιο 2024 στο Sydney, στο Australia FLL Open Championship Sydney.

 

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν: οι Χρυσοί Χορηγοί KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ, ο Μεγάλος Χορηγός φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ, ο Χορηγός Πλαίσιο και ο Επιστημονικός Συνεργάτης Ο3 Out of Ordinary. Χορηγός σίτισης είναι η Dole.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του First LEGO League.

 

Για περισσότερες πληροφορίες

Τηλέφωνο: +30 2311 286 369

E-mail: press@eduact.org

W: First LEGO League Events

Εικόνες από προηγούμενα Πρωταθλήματα:

Οι διοργανωτές του First Lego League χορεύουν στην σκηνή μαζί με το κοινό κάτω από τα φώτα των φωτορυθμικών
Οι διοργανωτές του First Lego League χορεύουν στην σκηνή μαζί με το κοινό κάτω από τα φώτα των φωτορυθμικών
Οι διοργανωτές του First Lego League χορεύουν στην σκηνή μαζί με το κοινό κάτω από τα φώτα των φωτορυθμικών

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *