5 τρόποι για να γίνεις καλύτερος σύμμαχος αυτό το μήνα υπερηφάνειας (και κάθε μήνα)

Η παγκόσμια κοινότητα της FIRST αποτελείται από διαφορετικές φωνές, προοπτικές και μυαλά. Μέσα στην κοινότητα της FIRST, δεν υπάρχει μόνο μια θέση για κάθε μαθητή, ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο, τη σεξουαλικότητα, την αναπηρία ή το υπόβαθρο, αλλά υπάρχει και η ευκαιρία να αναπτυχθούμε και να λάμψουμε συλλογικά, καθώς αγκαλιάζουμε τις διαφορές μας και τις χρησιμοποιούμε ως πλεονεκτήματα για να σκεφτούμε διαφορετικά για τον κόσμο γύρω μας.

Καθώς γιορτάζουμε φέτος τον Μήνα Υπερηφάνειας, είναι σημαντικό για τις ομάδες FIRST, τους μέντορες, τους προπονητές, τους εθελοντές και τους εργαζομένους να κάνουν ένα βήμα πίσω και να εξετάσουν πώς ο εξωτερικός κόσμος επηρεάζει άμεσα τους φίλους, τους συναθλητές, τους συναδέλφους και την οικογένειά μας. Ως παγκόσμια κοινότητα, όταν κάποιος από εμάς υφίσταται δυσκολίες ή αδικίες, το νιώθουμε όλοι. 

Ακολουθούν μερικοί απλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να γιορτάσουμε τον Μήνα Υπερηφάνειας αναλαμβάνοντας δράση για την προστασία της ευημερίας, των δικαιωμάτων και του βιοπορισμού της LGBTQ+ FIRST κοινότητάς μας:

Ρωτήστε τους φίλους και τους αγαπημένους σας πώς τα πάνε (και μιλήστε!)

Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από τώρα για να ρωτήσετε πώς τα πάνε οι ΛΟΑΤΚΙ+ φίλοι, συμπαίκτες και συνομήλικοι σας. Σε έναν ήσυχο, ασφαλή και φιλόξενο χώρο, ρωτήστε τους αν αισθάνονται ασφαλείς στο σχολείο. Αισθάνονται ότι εκπροσωπούνται και συμπεριλαμβάνονται κατάλληλα στην ομάδα; Και μιλήστε όταν χρειάζεται! Οι μικροεπιθέσεις και το μίσος μπορεί να έχουν διάφορες μορφές. Μερικές φορές μεταμφιεσμένες σε ένα αβλαβές, καλοπροαίρετο αστείο, οι μικροεπιθέσεις και η ομοφοβία μπορεί να είναι επικίνδυνες και οδυνηρές. Να είστε οξυδερκείς και να φροντίζετε ώστε κάθε αδικία εναντίον ενός ΛΟΑΤΚΙ+ φίλου ή συνομηλίκου να αντιμετωπίζεται με ήπια, αλλά ισχυρή αντίδραση και υποστήριξη.

Μοιραστείτε προληπτικά τις αντωνυμίες σας

Αυτός δεν είναι μόνο ένας εύκολος και χρήσιμος τρόπος για να επιδείξετε και να επικοινωνήσετε τις προτιμώμενες αντωνυμίες σας, αλλά επίσης λέει στους ανθρώπους της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ότι είστε σύμμαχος και ότι είναι ασφαλείς να είναι ο αυθεντικός τους εαυτός κοντά σας. Είναι μια μικρή χειρονομία που μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο καθώς οι ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι περιηγούνται στον κόσμο γύρω τους αναζητώντας ασφαλείς χώρους.

Φορέστε την υπερηφάνειά σας στο μανίκι σας (κυριολεκτικά!)

Δεν χρειάζεται να είστε μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για να επιδείξετε την υπερηφάνειά σας! Φορώντας κουμπιά, μπλουζάκια, αυτοκόλλητα κ.λπ. του Pride, μπορείτε εύκολα να καλλιεργήσετε ένα περιβάλλον αποδοχής!

Καλέστε τους κυβερνητικούς αξιωματούχους σας

Είτε πρόκειται για την πόλη σας, το δήμο, τη σχολική επιτροπή, την περιφέρεια ή τους νομοθέτες, μιλήστε απευθείας στους ανθρώπους που επιβλέπουν τους νόμους που μπορούν να θυματοποιήσουν τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Η φωνή σας είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την αλλαγή!

Και τέλος, γιορτάστε το Pride!

Μιλήστε με τους προπονητές, τους μέντορες ή τους ΛΟΑΤΚΙ+ συμπαίκτες σας και ρωτήστε πώς μπορείτε να παρευρεθείτε ή να βοηθήσετε στη διοργάνωση εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Pride κατά τη διάρκεια του Ιουνίου. Εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία για να μάθετε για το κίνημα απελευθέρωσης των ομοφυλοφίλων και το ιστορικό πλαίσιο του Pride ή βρείτε τρόπους να γιορτάσετε ή να αναγνωρίσετε τους πολλούς ΛΟΑΤΚΙ+ εφευρέτες, επιστήμονες και μηχανικούς! Απλά να θυμάστε ότι η αποδοχή, η υποστήριξη και η υπερηφάνεια των ΛΟΑΤΚΙ+ δεν τελειώνει την 1η Ιουλίου. Συνεχίστε να διαδίδετε την αγάπη και να προάγετε τη συμμετοχικότητα σε όλη σας τη ζωή, το σχολείο και τις ομάδες FIRST! 

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχει βιώσει προβλήματα, όπως κακοποίηση, εκφοβισμό, παρενόχληση, διακρίσεις, αμφισβητήσιμη συμπεριφορά ή σχόλια από συνομηλίκους ή/και ενήλικες, ή εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε αντιμετωπίζει ευαίσθητα ζητήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν σε επίπεδο κοινότητας, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο για να αναφέρετε το ζήτημα στο Πρόγραμμα Προστασίας Νέων της FIRST.

Κατηγορίες: FIRST

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.