3 συμβουλές για τον εορτασμό του Pride και την υποστήριξη της τοπικής σας ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Σε μια εποχή που πολλά πολιτικά δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας εξακολουθούν να αμφισβητούνται με μίσος και φανατισμό, είναι πιο σημαντικό από ποτέ για όλους, συμπεριλαμβανομένων των συμμάχων της κοινότητας, να συμμετέχουν. Ενώ το New Hampshire μπορεί να φαίνεται μικρό για πολλούς στην παγκόσμια κοινότητα, εξακολουθεί να είναι ένα μέρος που υπερασπιζόμαστε την αλλαγή και εργαζόμαστε για τη διαμόρφωση της κοινότητάς μας. Ούσα η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας, αλλά όχι η πρωτεύουσα, το Μάντσεστερ του Νιου Χάμσαϊρ (FIRST Headquarters) πήρε το παρατσούκλι “Queen City”. Το Queen City Pride γεννήθηκε όταν οι ιδρυτές του θεώρησαν ότι η ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ χρειαζόταν έναν ετήσιο εορτασμό για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, όπως οι περισσότερες μητροπολιτικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. 

Από την ίδρυση του Queen City Pride πριν από τέσσερα χρόνια και την επίσημη μη κερδοσκοπική έναρξη του το 2022, η προσέλευση, η υποστήριξη, ο ενθουσιασμός και η αγάπη ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Αυτό το κύμα υποστήριξης όχι μόνο επιβεβαίωσε ότι το Queen City Pride είναι απαραίτητο, αλλά μας έδειξε ότι υπάρχει πολύ περισσότερη δουλειά που πρέπει να γίνει. Τώρα που η FIRST λειτουργεί ως επίσημος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, η ανάπτυξή της θα επιτρέψει να προωθηθεί η αποστολή της και η συμμετοχή σε ουσιαστικές συνεργασίες με τοπικές οργανώσεις στον συνεχή αγώνα για ίσα δικαιώματα για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και άλλες υποεκπροσωπούμενες ομάδες.

Μπορείτε κι ΕΣΕΙΣ να κάνετε τη διαφορά στην κοινότητά σας. Ακολουθούν τρεις συμβουλές για να συμμετάσχετε:

Δώστε σε οργανώσεις των οποίων η αποστολή ωφελεί και στηρίζει πραγματικά την κοινότητα

Μεγάλο μέρος του εταιρικού κόσμου και του λιανικού εμπορίου γιορτάζει πλέον τον Μήνα Υπερηφάνειας, κάτι που είναι συναρπαστικό για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι οργανώσεις από τις οποίες αγοράζετε προϊόντα ή τις οποίες υποστηρίζετε με δωρεές ανταποδίδουν άμεσα στην κοινότητα. Οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε, επειδή οι αποστολές και οι αξίες τους συνδέονται άμεσα με τις κοινότητες που εξυπηρετούν. Για παράδειγμα, το Queen City Pride στο Νιου Χάμσαϊρ σχεδίασε την αποστολή του με στόχο τους υποεξυπηρετούμενους και υποεκπροσωπούμενους queer πληθυσμούς της τοπικής κοινότητας. Η συγκέντρωση τοπικών οργανώσεων και ανθρώπων από όλα τα κοινωνικά στρώματα έχει αρχίσει να βοηθά στη δημιουργία ασφαλών χώρων για όλους. 

 Πηγαίνετε τη συμμαχία στο επόμενο επίπεδο

Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν σχέση με την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+. Μια μητέρα, ένας αδελφός, μια αδελφή, ένας θείος ή κάποιος κοντινός σας άνθρωπος μπορεί να ταυτίζεται ως queer. Τώρα είναι η ώρα να τους δείξετε ότι είστε ένας πραγματικός σύμμαχος. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο στην κοινωνία όπου η τυφλή υποστήριξη δεν επιτυγχάνει πλέον την πραγματοποίηση αλλαγών. Για να πάτε τη συμμαχία σας στο επόμενο επίπεδο πρέπει να συμμετέχετε ενεργά. Παρακολουθήστε ένα φεστιβάλ υπερηφάνειας, δείξτε σεβασμό και να είστε ανοιχτοί στη μάθηση, βρείτε κάποιον στην κοινότητα που έχει ανάγκη και βοηθήστε τον. Όταν η queer κοινότητα βομβαρδίζεται και πάλι από ρητορική μίσους, οι σύμμαχοί της αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στη γεφύρωση του χάσματος και στην αλλαγή της κουλτούρας.  

Εθελοντισμός, εθελοντισμός, εθελοντισμός

Όπως αναφέρθηκε, η συμμαχία είναι ζωτικής σημασίας για την επίδειξη υποστήριξης προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παρεμβαίνετε για να βοηθήσετε όταν χρειάζεται. Η εθελοντική εργασία σε έναν τοπικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό είναι μια τέλεια ευκαιρία για να δείξετε την υποστήριξή σας. Για να διοργανώσει ακόμη και την πιο μικρή εκδήλωση, στην πιο μικρή πόλη, κάθε μη κερδοσκοπικός οργανισμός χρειάζεται εθελοντές για να βοηθήσει. Στο Νιου Χάμσαϊρ, έχουμε δημιουργήσει και συνεχίζουμε να δημιουργούμε ένα απίστευτο δίκτυο άνω των 100 εθελοντών που βοηθούν στις καθημερινές δραστηριότητες του οργανισμού, στον προγραμματισμό του φεστιβάλ μας και στην ενημέρωση της κοινότητας. Χωρίς τους εθελοντές, δεν θα μπορούσαμε να επεκτείνουμε την εμβέλειά μας και να συνεχίσουμε να αλλάζουμε την κοινότητά μας προς το καλύτερο.

Κατηγορίες: FIRST

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *