Θεσσαλονίκη, 19 Φεβρουαρίου 2024

“Ολοκλήρωση του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κρήτης FIRST® LEGO® League Ηράκλειο, βραβεία και προκρίσεις στον Πανελλήνιο Τελικό”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου ο Περιφερειακός Διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST® LEGO® League Hράκλειο. Ο Διαγωνισμός
διοργανώθηκε από την Eduact, με τη φιλοξενία του Πανεπιστημίου Κρήτης και έλαβε χώρα στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών.

Διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Φ15/ 133790/Δ2). Αρμόδιος Φορέας και Εθνικός Διοργανωτής για την Ελλάδα είναι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact.

Στους Διαγωνισμούς κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος περισσότερα από 6.000 παιδιά συνολικά. Στο FIRST® LEGO® League Ηράκλειο συμμετείχαν 15 ομάδες και συνολικά περισσότεροι από 160 μαθητές και μαθήτριες, προπονητές και εθελοντές. Οι συμμετέχοντες στη φετινή θεματική που φέρει τον τίτλο MASTERPIECE℠ εστίασαν στον ρόλο που παίζει το STEM στις τέχνες.

Σημαντική ήταν η προσφορά των εθελοντών, οι οποίοι συμμετείχαν ως κριτές, διαιτητές και συνοδοί των ομάδων, κάνοντας την εμπειρία του διαγωνισμού μοναδική για τις ομάδες.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Πελοποννήσου ήταν ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται φέτος στην Ελλάδα, με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Φ15/ 133790/Δ2). Όλοι οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες έλαβαν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής, ενώ το 1/2 περίπου των ομάδων βραβεύτηκαν για την εξαιρετική προσπάθεια στις διαφορετικές κατηγορίες του Διαγωνισμού. Συνολικά, το 1/3 των ομάδων εξασφάλισαν την πρόκριση τους στον τελικό του FIRST® LEGO® League Greece που θα λάβει χώρα στις 9 και 10 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη.

Βραβεία Περιφερειακού Διαγωνισμού Κρήτης FIRST® LEGO® League Ηράκλειο:

Core Values Award
● C3094 Robokids

Innovation Project Award
● C3052 CDG – Cretan Dynamic Girls

Robot Design Award
● C3131 ROBO1oGELRETH

Robot Performance Award
● C3111 TechSiti(a)

Motivate Award
● C3120 Robonagers

Rising All-Star Award
● C3124 ROBOMASTERS

Breakthrough Award
● C3027 SmartBricks

 

Οι ομάδες που προκρίθηκαν για το FIRST® LEGO® League GREECE FINAL στην κατηγορία CHALLENGE είναι οι:

C3111 TechSiti(a)
C3052 CDG – Cretan Dynamic Girls
C3027 SmartBricks
C3120 Robonagers
C3094 Robokids

Εικόνες από τον Διαγωνισμό:

Η οικοδεσπότης του Διαγωνισμού από την Eduact καλοσορίζει τους 200 μαθητές και εθελοντές που έλαβαν μέρος, πάνω από την σκηνή του FLL
Μια από τις ομάδες του Διαγωνισμού πανηγυρίζει την νίκη της πάνω απο τις πίστες που έτρεξαν το ρομπότ της
Οι νικήτριες ομάδες του Διαγωνισμού FLL σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τα χέρια ψηλά στον αέρα, πάνω στην σκηνή του FLL

Στον Διαγωνισμό μας τίμησαν με την παρουσία τους η Μαρία Τσίκα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και Διευθύντρια της εταιρείας αξιοποίησης περιουσίας του Πανεπιστημίου και η Ειρήνη Κουτσαλεδάκη, Δημοτική Σύμβουλος Ρεθύμνου και επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, που μοίρασαν βραβεία και θαύμασαν την δουλειά των παιδιών.

Επιπλέον στον Διαγωνισμό τις προκρίσεις έδωσε ο εκπρόσωπος από τον Χρυσό Αρωγό ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Γιάννης Ασπιρτάκης, Mechanical Engineer, MSc.

 

Τη διοργάνωση υποστήριξαν οι:
Χρυσός Αρωγός ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ,
Χρυσοί Χορηγοί: KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ
Μεγάλος Χορηγός: φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ
Χορηγός: Πλαίσιο
Επιστημονικός Συνεργάτης: Ο3 Out of Ordinary
Χορηγός σίτισης: Dole και efood

Μάθετε περισσότερα για τους Διαγωνισμούς εδώ

 

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλέφωνο: +30 2311 286 369
E-mail: press@eduact.org
W: FIRST® LEGO® League Εvents

 


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.