Eduact – https://eduact.org/  

FLL Greece – https://firstlegoleague.gr/ 

Θεσσαλονίκη, 8 Ιουνίου 2023 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

“Βραβεία για τις ομάδες στα Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® LEAGUE Expo στην Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αγίους Αναργύρους και Πειραιά!”

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου 2023, τα Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® League Expo στην Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Άγιους Ανάργυρους και Πειραιά που φιλοξένησαν 205 συνολικά ομάδες των περιοχών. Τα Φεστιβάλ, αφορούν δύο ηλικιακά γκρουπ και τα παιδιά συμμετείχαν στις κατηγορίες Explore και Discover.

Το FIRST® LEGO® League Explore επικεντρώνεται στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών. Είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους. Τα μέλη της ομάδας εργάζονται με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO Education και εστιάζουν σε ένα θέμα προς διερεύνηση, ώστε να οικοδομήσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν.

To FIRST® LEGO League Discover είναι μια εισαγωγή στον παιγνιώδη κόσμο του STEM. Παιδιά ηλικίας 4-6 ετών συμμετέχουν σε αυτό το ταξίδι γνώσης, εξερευνούν και προβληματίζονται με την χρήση πραγματικών καταστάσεων. Το πρόγραμμα, θέτει ως πρόκληση ένα θέμα του πραγματικού κόσμου, που τα παιδιά θα ερευνήσουν και θα δημιουργήσουν καινοτόμες και πρωτότυπες λύσεις.

Στόχος της φετινής σεζόν SUPERPOWERΕD℠, είναι οι ομάδες του FIRST® LEGO® League να ερευνήσουν από πού προέρχεται η ενέργεια και πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται. Επιστρατεύοντας την SUPER POWERED δημιουργικότητά τους θα χτίσουν ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον. Πρόκειται για μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως. Ο διαγωνισμός διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2) και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Όλα τα βραβεία που δόθηκαν στα παιδιά είναι μη ανταγωνιστικά.

Στα Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής παρευρέθηκαν επίτιμοι καλεσμένοι: 

Στην Θεσσαλονίκη: ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης που ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Charisteas Angelos και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Μπούτσκου που μοίρασαν βραβεία και μετάλλια στους συμμετέχοντες.

Στους Αγίους Αναργύρους – Καματερό: ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Λεωτσάκος Ανδρέας, o Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παιδικών Σταθμών και ΚΔΑΠ Άννα Καπνιά-Μπούνα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Ζαλακούδης Δημήτρης, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Κατερίνα Μανταφούνη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας Ευάγγελος Στάθης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Κοτσίνης που παρακολούθησαν τις δουλειές των παιδιών και μοίρασαν βραβεία και μετάλλια.

Στον Πειραιά: ο Βουλευτής της Περιφέρειας Νοτίου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Βουλευτής Νικόλαος Βλαχάκος, ο Βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Πειραιά και Νήσων Νικόλαος Π. Μανωλάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάννα Ζαρακέλη, ο Αντιδήµαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Καρύδης Δηµήτριος, ο Αντιδήµαρχος Δόµησης & ΓΣΠ και Αρχιτεκτονικού & ΛΤΕ Αράπης Δηµήτριος, η Αντιδήµαρχος Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Μπουρδάκου Κυριακή, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Μοραντζής Αντώνιος, η Πρόεδρος Σ.Ε.Φ Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ο Πρόεδρος Β’ Δημοτικής Κοινότητας Αλέξανδρος Νανόπουλος, από την Α’ Βάθμια Επιτροπή ο Χρήστος Μακρής και ο Πρόεδρος του ΒΕΠ Γιώργος Παπαμανώλης Ντόζας που έκαναν απονομή βραβείων σε όλους τους συμμετέχοντες.

Στην Πάτρα: ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος και ο Δημοτικός σύμβουλος και Βοηθός Δημάρχου Γιώργος Μαγιάκης που μοίρασαν βραβεία στα παιδιά και τα επιβράβευσαν για την δουλειά τους.

Τις διοργανώσεις υποστηρίζει η Ο3 Out of the Ordinary επίσημος αντιπρόσωπος LEGO Education στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του: https://firstlegoleague.gr/. 

 

    Για περισσότερες πληροφορίες 
Τηλέφωνο: +30 2311 286 369 
E-mail: press@eduact.org 

Πολυμεσικό υλικό 

      Εικόνες από τα Φεστιβάλ: 

https://www.flickr.com/photos/eduact/52901194932/in/album-72177720308307240/
https://www.flickr.com/photos/eduact/52902099309/in/album-72177720308323968/
https://www.flickr.com/photos/eduact/52902326580/in/album-72177720308323968/
https://www.flickr.com/photos/eduact/52902369876/in/album-72177720308312096/


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *