Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ρομποτικής & Καινοτομίας FIRST CHAMPIONSHIP GREECE 2021 – GAME CHANGERS

υπο την αιγίδα της επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021 

ΣΧΕΤ:

Απόσπασμα Πρακτικού 45/17-9-2020 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π.

Αριθμ. Πρωτ. : Φ15/172915/Δ2 

 

Στο εν λόγω πρόγραμμα, παρουσιάζεται ένα διαφορετικό θέμα στους συμμετέχοντες/ουσες, μαζί με μία βασική Παγκόσμια Μηχανική Πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουν ανάλογα με το ηλικιακό τους γκρουπ. Η πρόκληση αποκτά ρεαλιστικές διαστάσεις και οι συμμετέχοντες/ουσες καλούνται να αναπτύξουν μια καινοτόμο λύση σε ένα πρόβλημα. Οι  ομάδες συμμετέχουν στον διαγωνισμό προγραμματίζοντας ένα αυτόνομο ρομπότ, προτείνοντας λύσεις στο πρόβλημα που έχουν ανιχνεύσει (Project) λειτουργώντας πάντα με τις θεμελιώδεις αξίες (Core Values). Όλα αυτά υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτικών που θα έχουν το ρόλο του προπονητή – μέντορα και θα βοηθούν τα παιδιά μέσα από τις συναντήσεις να κατανοήσουν τον σκοπό τους, να συνεργαστούν στις ομάδες τους και να δώσουν νέες και πρωτότυπες ιδέες.

FIRST® LEGO® LEAGUE DISCOVER (4 – 6 ετών) 

FIRST® LEGO® LEAGUE EXPLORE (6 – 10 ετών) 

FIRST® LEGO® LEAGUE CHALLENGE (9 – 16 ετών)

 

 

Περιγραφή της διαδικασίας για σχολεία που συμμετέχουν 1η φορά

1.Εγγραφή στο διαγωνισμό για δημόσια σχολεία

Κάθε σχολείο μπορεί να δηλώσει συμμετοχή  για το ηλικιακό γκρουπ που ενδιαφέρεται, μέχρι κάλυψης των διαθέσιμων θέσεων. Σε περίπτωση ιδιαίτερα αυξημένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κατόπιν της δήλωσης του σχολείου οι γονείς/ κηδεμόνες των μαθητών με δική τους ευθύνη εγγράφουν τα μέλη της ομάδα σας. H εγγραφή και συμμετοχή είναι δωρεάν και η Eduact| Education Unlimited αναζητά συνεχώς τρόπους υποστήριξης όσο το δυνατόν περισσότερων ομάδων. 

Σημειώνεται πως προτεραιότητα δίνεται σε ομάδες που υποστηρίζονται για πρώτη φορά στη συμμετοχή τους. 

Εγγραφή: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe3-mwuwrfmuNXnFu7WUCQfPjIWKnML6wPbL3UDhWhuKWxFfw/viewform 

 

Οι εγγραφές δημόσιων σχολείων για τη σχολική χρονιά 2020 – 2021 ξεκινούν 12/1/2021

2.Προετοιμασία

Η ομάδα προετοιμάζεται όπως κρίνουν οι εκπαιδευτικοί της. Ελάχιστο χρονικό διάστημα προετοιμασίας, ορίζεται αυτό των 8 εβδομάδων. Αποστέλλεται σε αυτούς το εγχειρίδιο του εκπαιδευτικού και εγχειρίδιο μηχανικής του μαθητή για την καλύτερη προετοιμασία της ομάδας. Επιπλέον μπορούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια των προπονητών. 

3. Διαγωνιστική διαδικασία

Στο Project Καινοτομίας, η ομάδα σας θα παρουσιάσει: 

✓ Ένα πρόβλημα σχετικό με το θέμα του διαγωνισμού που έχει εντοπίσει.

✓ Τη λύση που έχει σχεδιάσει.

✓ Το διαμοιρασμό της λύσης της με άλλες ομάδες, τάξεις, φορείς κ.ά.

Στα Core Values, η ομάδα σας θα παρουσιάσει:

✓ Τη δική της αφίσα, κάποια παρουσίαση σύνθημα, θεατρικό ή θα αξιοποιήσει ελεύθερα όποιο άλλο μέσο επιθυμεί προκειμένου να παρουσιάσει τις αξίες και τα οφέλη που αποκόμισε μέσα από την ομαδική εργασία. 

Στο Robot Game, η ομάδα σας θα: 

✓ Εντοπίσει Αποστολές προς επίλυση.

✓ Σχεδιάσει, χτίσει και προγραμματίσει ένα LEGO ρομπότ για να ολοκληρώσει τις Αποστολές.

✓ Δοκιμάσει και επαναπροσδιορίσει τον κώδικα και τον σχεδιασμό. 

Το ρομπότ σας θα πρέπει να κινείται, να πιάνει, να μεταφέρει, να ενεργοποιεί, ή να μεταφέρει αντικείμενα. Οπότε θα πρέπει να είστε δημιουργικοί! 

Στα σχολεία που θα επιλεχθούν για να συμμετέχουν θα αποσταλεί και συνοδευτικό σετ για τις δοκιμές του ρομπότ τους στις Αποστολές. 

 

Ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα η αγωνιστική διαδικασία των προκριματικών ενδέχεται να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της διεθνούς επίσημης πλατφόρμας του διαγωνισμού. Υπάρχουν 5 διαφορετικά σενάρια διεξαγωγής.

4.Βραβεία - Βεβαιώσεις

Όλοι οι μαθητές και μαθήτριες θα παραλάβουν ονομαστικό δίπλωμα συμμετοχής. 


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.