ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ FIRST® LEGO® League;

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Το FIRST® LEGO® League, είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (172915/2020) και εισάγει την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) σε παιδιά ηλικίας 4-16 μέσω διασκεδαστικής, συναρπαστικής πρακτικής μάθησης. Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγημένου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, βοηθώντας τους σημερινούς μαθητές και καθηγητές να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.
Τα τρία τμήματα μας εμπνέουν τους νέους να πειραματιστούν και να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, την κωδικοποίηση και τις δεξιότητες σχεδιασμού μέσω της πρακτικής μάθησης STEM και της ρομποτικής. Είναι μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 98 χώρες παγκοσμίως.

To 2013 - 2014 ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό eduACT (Δράση για την Εκπαίδευση) με μεγάλη επιτυχία και από τότε διοργανώνεται κάθε χρόνο με προκριμάτικους σε όλη την Ελλάδα, με τον τελικό να διοργανώνεται κάθε Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη, ενώ διεξάγεται τόσο στην Κύπρο όσο και στις χώρες των Βαλκανίων.

0
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
0
ΟΜΑΔΕΣ
0
ΡΟΜΠΟΤ
0
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
0
ΧΩΡΕΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Από το Discover, στο Εxplore και στη συνέχεια στο Challenge, οι μαθητές θα κατανοήσουν τα βασικά στοιχεία του STEM και θα εφαρμόσουν τις δεξιότητές τους σε έναν συναρπαστικό διαγωνισμό, ενώ θα χτίσουν συνήθειες μάθησης, αυτοπεποίθησης και ομαδικότητας.

Ηλικίες 4-6

Γυρίστε για περισσότερες πληροφορίες

Ηλικίες 6-10

Γυρίστε για περισσότερες πληροφορίες

Ηλικίες 9-16

Γυρίστε για περισσότερες πληροφορίες

CORE VALUES

Οι θεμελιώδεις αξίες(Core Values) του FIRST  LEGO LEAGUE είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του προγράμματος.  Είναι  από τα πιο βασικά στοιχεία που ξεχωρίζουν το διαγωνισμό από αντίστοιχα προγράμματα. Ενστερνιζόμενοι τα Core Values, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν ότι ο συναγωνισμός και το κοινό κέρδος δεν είναι δυο διαφορετικοί στόχοι, και ότι ο αλτρουισμός είναι το κλειδί στην ομαδικότητα.

Εκφράζουμε τις φιλοσοφίες της FIRST,  του ευγενή επαγγελματισμού και της συνεργασίας μέσα από τα Core Values:

Ανακάλυψη

 Εξερευνούμε νέες ικανότητες και ιδέες.

Καινοτομία

Χρησιμοποιούμε την καινοτομία και την επιμονή για να λύσουμε προβλήματα.

 

Επιρροή

Εφαρμόζουμε ότι έχουμε μάθει για να βελτιώσουμε τον κόσμο.

 

Αλληλοσεβασμός

Σεβόμαστε ο ένας την διαφορετικότητα του άλλου

Ομαδικότητα

Ισχύς εν την ενώση. Είμαστε πιο δυνατοί όταν δουλεύουμε μαζί.

Διασκέδαση

Απολαμβάνουμε και διασκεδάζουμε  ότι κάνουμε.