Πώς Συμμετέχω στο FIRST® LEGO® League

Πως συμμετέχω – Get Involved

Το FIRST® LEGO® League δίνει την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου (4 – 16 ετών) να εργαστούν ως ομάδα και για να λύσουν ένα κοινό πρόβλημα. Το πραγματικά ενδιαφέρον στο FIRST® LEGO® League είναι ότι όλες οι δεξιότητες, τεχνικές και μη, είναι ευπρόσδεκτες και χρήσιμες. Οι ενήλικοι προπονητές καθοδηγούν τους μαθητές να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα, χτίζοντας αυτοπεποίθηση σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς.

Δημιουργία Ομάδας – Συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό:

Εξερευνήστε πραγματικές επιστημονικές προκλήσεις & γνωρίστε στην πράξη τις αρχές του προγραμματισμού και της δημιουργίας ενός αυτόνομου ρομπότ, με το θεματικό εκπαιδευτικό υλικό της LEGO® που είναι διαθέσιμο για σας βοηθήσει στην προετοιμασία.

Λάβετε μέρος:

  • Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό FIRST LEGO League Challenge Greece για παιδιά 9-16 ετών, με την δυνατότητα πρόκρισης σε Παγκόσμιους διαγωνισμούς 

ή/και

  • Στα Expo Event για ομάδες Explore ή Discover για παιδιά 4-10 ετών.

Classpack – Δημιουργήστε το δικό σας event:

Μια προσαρμοσμένη λύση για τάξεις σχολείου ή άλλους εκπαιδευτικούς φορείς. Το Classpack παρέχει στους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να εισάγουν στο σχολικό τους πρόγραμμα το FIRST LEGO League, δίνοντας ευκαιρία συμμετοχής σε περισσότερα παιδιά και παρέχοντας υψηλής ποιότητας μαθησιακές εμπειρίες.

Δημιουργήστε το δικό σας FLL Challenge, Explore ή Discover πρόγραμμα και οργανώστε το δικό σας εσωτερικό event.

Ιδανικό για την εμπλοκή περισσότερων παιδιών/ομάδων από τον ίδιο φορέα και μείωση του κόστους συμμετοχής.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Γνωρίστε την Competitions Team του FIRST® LEGO League Greece. Είμαστε δίπλα σας για να σας λύσουμε κάθε απορία!

Τα Core Values μας

Οι θεμελιώδεις αξίες (Core Values) του FIRST LEGO LEAGUE είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του προγράμματος. Είναι από τα πιο βασικά στοιχεία που ξεχωρίζουν το διαγωνισμό από αντίστοιχα προγράμματα.

Ενστερνιζόμενοι τα Core Values, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν ότι ο συναγωνισμός και το κοινό κέρδος δεν είναι δυο διαφορετικοί στόχοι, και ότι ο αλτρουισμός είναι το κλειδί στην ομαδικότητα

Ανακάλυψη

Εξερευνούμε νέες ικανότητες και ιδέες.

Καινοτομία

Χρησιμοποιούμε την καινοτομία και την επιμονή για να λύσουμε προβλήματα.

Επιρροή

Εφαρμόζουμε ότι έχουμε μάθει για να βελτιώσουμε τον κόσμο.

Αλληλοσεβασμός

Σεβόμαστε ο ένας την διαφορετικότητα του άλλου

Ομαδικότητα

Ισχύς εν την ενώση. Είμαστε πιο δυνατοί όταν δουλεύουμε μαζί.

Διασκέδαση

Απολαμβάνουμε και διασκεδάζουμε ότι κάνουμε.

Κατηγορίες FIRST® LEGO League

DISCOVER

4-6 ετών | Προσχολική

Αυτό το παιχνιδιάρικο εισαγωγικό πρόγραμμα STEM αναζωπυρώνει τη φυσική περιέργεια των νέων μαθητών και χτίζει τις συνήθειες της μάθησης με πρακτικές δραστηριότητες στην τάξη και στο σπίτι χρησιμοποιώντας τουβλάκια LEGO® DUPLO®.

EXPLORE

6-10 ετών | Α’ Δημοτικού – Δ’ Δημοτικού

Στο FIRST® LEGO® League Explore, ομάδες μαθητών ηλικίας 6-10 ετών επικεντρώνονται στις βασικές αρχές της μηχανικής καθώς εξερευνούν προβλήματα στον πραγματικό κόσμο, μαθαίνουν να σχεδιάζουν , να προγραμματίζουν και να δημιουργούν μοναδικές λύσεις κατασκευασμένες με τουβλάκια LEGO και τροφοδοτούνται από το LEGO® Education WeDo 2.0.

CHALLENGE

9-16 ετών | Ε’ Δημοτικού – B’ Λυκείου

Ο φιλικός ανταγωνισμός βρίσκεται στο επίκεντρο του FIRST® LEGO® League Challenge, καθώς ομάδες μαθητών ηλικίας 9-16 ετών ασχολούνται με την έρευνα, την επίλυση προβλημάτων, τον κώδικα και τη μηχανική – κατασκευή και προγραμματισμό ενός ρομπότ LEGO που πλοηγεί τις αποστολές ενός ρομποτικού παιχνιδιού. Κάθε ομάδα αποτελείται από 2-10 μέλη.