AFS Lego Bros
C3047
Είμαστε η ομάδα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και ονομαζόμαστε AFS LEGO BROS. Είμαστε 7 μαθητές Γυμνασίου οι: Σινάκος Ιωάννης, Φοίβος Ταρασίδης, Μιχάλης Σαουλίδης, Δημήτρης Φέκας, Γιώργος Δαϊλλίδης, Μίνωας Μαυράκης και Στυλιανός Χατζηφωτίου. Τρία από τα τωρινά μέλη μας είναι καινούργια στην ομάδα και σκοπός μας είναι να ενώσουμε τις γνώσεις μας για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα μας . Η ομάδα μας δημιουργήθηκε το 2019 στα πλαίσια του club ρομποτικής το οποίο διεξάγεται μετά τις σχολικές ώρες.
Η ομάδα μας έχει συμμετάσχει σε μόλις έναν διαγωνισμό την πρώτη μας χρόνια το 2019, καθώς τις προηγούμενες χρονιές (2020-2021) λόγω της πανδημίας δεν είχαμε την ευκαιρία να παραβρεθούμε όλοι μαζί και να οργανωθούμε με στόχο την συμμετοχή σε κάποιον διαγωνισμό. Το όνομα της ομάδας μας βγαίνει: το AFS από το όνομα της σχολής μας (American Farm School), το LEGO από το θέμα του διαγωνισμού FLL ( First Lego League ) και το BROS επειδή είμαστε πολύ ενωμένοι σαν οικογένεια.
Τέλος, ελπίζουμε τα καλύτερα για το μέλλον της ομάδας μας και θα βάλουμε τα δυνατά μας για την επόμενη φάση του διαγωνισμού, με στόχο να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μας αξίζει.
AFS LEGO BROS
Είμαστε μια ομάδα παιδιών του γυμνασίου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και μπήκαμε στον διαγωνισμό με σκοπό να βελτιώσουμε τον τομέα των μεταφορών και της διανομής δεμάτων. Επικεντρωνόμαστε στο να είναι καινοτόμες οι ιδέες μας καθώς πιστεύουμε πως μόνο με την εφευρετικότητα, την δημιουργία και την ανακάλυψη μπορεί να πάει μπροστά ο κόσμος.
Γενικά ευτυχήσαμε με την ομάδα, καθώς συνεργαζόμαστε πολύ καλά. Πράγμα που πιστεύουμε πως θα είναι ξεκάθαρο όταν θα εξετάζεται το Project μας. Εξάλλου πιστεύουμε πως μια ομάδα που περνάει καλά όταν δουλεύει μπορεί να είναι πιο παραγωγική και να βγάζει καλύτερα αποτελέσματα.
Ο σκοπός του project μας είναι να βοηθήσει με την κρίση της κλιματικής αλλαγής και την βιώσιμη ανάπτυξη πράγμα που καταφέρνουμε με την ίδια την εργασία μέσω του περιορισμού της εκμετάλλευσης πόρων.
On my way!
Η ιδέα μας είναι να φτιάξουμε μία καινοτόμα εφαρμογή, η οποία λέγεται “On my way” και στόχος της είναι η διευκόλυνση πελατών και εταιριών στο πεδίο της μεταφοράς φορτίων/δεμάτων. Αυτή η εφαρμογή θα ενημερώνει τον διανομέα αν ο πελάτης είναι διαθέσιμος να δεχτεί το δέμα του στον τόπο παραλαβής για πόσην ώρα θα είναι εκεί. Έτσι εξοικονομούνται καύσιμα, χρόνος και κούραση από τον πελάτη αλλά και τον διανομέα. Η εφαρμογή θα φτιάχνει αυτόματα μια διαδρομή για να ακολουθήσει ο μεταφορέας. Επιπρόσθετα, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως η εφαρμογή θα λειτουργεί όπως το e-food και οι μεταφορικές θα πληρώνουν μία συνδρομή για να χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Μεταφορικές εταιρίες, οι οποίες χρησιμοποιούν υβριδικά/ηλεκτροκίνητα οχήματα, θα δικαιούνται μία σημαντική έκπτωση στην συνδρομή. Αυτό γίνεται καθώς θέλουμε να προωθήσουμε τη βιώσιμη ενέργεια. Φυσικά, θα υπάρχει και ο παραδοσιακός τρόπος διανομής. Βέβαια, παρουσιάζονται διάφορα προβλήματα, γι’ αυτό εμείς βρήκαμε τις λύσεις σε αυτά. Πρώτα απ’ όλα, o χρήστης μπορεί να μην νιώθει άνετα με το να δώσει τέτοιες πληροφορίες όπως η διεύθυνσή του, όμως αυτά τα δεδομένα θα διατηρούνται μόνο από τον οδηγό και το κέντρο ελέγχου που θα μπορεί να επικοινωνήσει με τον οδηγό ανά πάσα στιγμή. Εξάλλου, τα άτομα που έχουν χρησιμοποιήσει αυτήν την εφαρμογή έχουν τις ίδιες πιθανότητες να γίνουν θύματα διάρρηξης με τα άτομα που δεν την χρησιμοποιούν ή που χρησιμοποιούν κάποια άλλη εφαρμογή π.χ. παράδοσης φαγητού. Δεύτερον, η διαδρομή μπορεί να αλλάζει πολύ συχνά. Η διαδρομή πρέπει να είναι σταθερή. Ο τρόπος διανομής δεν θα αλλάζει στο μέσο μιας διανομής. Οτιδήποτε δηλώσει ο πελάτης πριν την έναρξη της διαδρομής θα ισχύει μέχρι το τέλος της. Τρίτον, Μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή λανθασμένα (trolling). Αυτό δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα γιατί ο οδηγός δεν θα λαμβάνει καινούργιες πληροφορίες από την στιγμή που έχει ξεκινήσει την εφαρμογή. Τέλος, είναι σημαντικό να αναφέρουμε τι προσφέρουμε σε μία μεταφορική, έτσι ώστε να διαλέξει να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή μας. Προσφέρουμε καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών. Η εταιρία γλυτώνει λεφτά (καύσιμα), εργατοώρες, κούραση και χρόνο. Εν κατακλείδι, θέλω να προσθέσω πως ο προγραμματισμός της εφαρμογής έχει ολοκληρωθεί σε ένα αρχικό στάδιο.