ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Κάθε χρόνο το FIRST® LEGO® League Jr. Discovery Edition παρουσιάζει μία νέα και συναρπαστική πρόκληση και  ομάδες των 2 έως 4 παιδιών συνεργάζονται για να εξερευνήσουν την λύση στην πρόκληση που τους δίνεται. Οι ομάδες έχοντας στα χέρια τους το LEGO Education Discovery Set, επιχειρούν να σχεδιάσουν ένα νέο δικό τους μοντέλο, αξιοποιώντας κομμάτια LEGO DUPLO. Όσο τα παιδιά δουλεύουν και συνεχίζουν να ανακαλύπτουν, καταγράφουν τις ιδέες τους, στο εγχειρίδιο μηχανικής, όπου μαζί με την κατασκευή τους, θα παρουσιάσουν το ταξίδι τους και βήμα- βήμα την ολοκλήρωση της πρόκλησης τους.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ  ΑΝΑΡΩΤΗΣΟΥ  ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ

Τι είναι το FIRST LEGO League Jr. Discovery Edition;

To FIRST LEGO League Jr. Discovery Edition είναι μια εισαγωγή στον παιγνιώδη κόσμο του STEM. Παιδιά ηλικίας 4-6 ετών συμμετέχουν σε αυτό το ταξίδι γνώσης, εξερευνούν και προβληματίζονται με την χρήση πραγματικών καταστάσεων.  Το πρόγραμμα, θέτει ως πρόκληση ένα θέμα του πραγματικού κόσμου, που τα παιδιά θα ερευνήσουν και θα δημιουργήσουν καινοτόμες και πρωτότυπες λύσεις. Η ετήσια πρόκληση, βασίζεται πάνω στην κατασκευή LEGO των παιδιών , την έρευνα τους και με την βοήθεια των ενήλικων προπονητών τους, προετοιμάζονται για να παρουσιάσουν και να μοιραστούν την δουλειά τους.

Σχηματίστε μία ομάδα από 2 έως 4 παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών. Κάθε ομάδα χρειάζεται έναν προπονητή, ο οποίος μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, αρκεί να έχει ολοκληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Τα εφόδια που χρειάζεται να έχει ένας προπονητής είναι καλή διάθεση, δημιουργικότητα, λίγο χρόνο και όχι κάποια προηγούμενη γνώση ή εμπειρία.
Θα χρειαστείτε το BOOMTOWN BUILT Discovery model and mat, Six Bricks, ένα από τα βασικά εργαλεία της Lego Education, κομμάτια LEGO DUPLO και το εγχειρίδιο μηχανικής BOOMTOWN BUILT για να έχετε ένα ολοκληρωμένο ταξίδι ανακάλυψης και γνώσης.
Η βοήθεια του STEAM Park, μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμη καθώς ενισχύει την δημιουργικότητα και την φαντασία των παιδιών. Οι δυνατότητες είναι πολλές αφού δίνεται η ευκαιρία να κτιστούν πολλές διαφορετικές εκδοχές παιχνιδιών και να εμπλουτιστούν τα αρχικά μοντέλα κατασκευών που έχουν ξεκινήσει τα παιδιά.
Η συμμετοχή σας στο FLL Jr. Discovery Edition δίνει την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με ένα πρωτότυπο υλικό μάθησης και ανακάλυψης. Συνεργάζεστε, μαθαίνετε να είστε ομάδα αλλά και να μπαίνετε στην διαδικασία να παίρνετε αποφάσεις για σημαντικά ζητήματα που αφορούν όλους. Έχετε την ευκαιρία να βιώσετε την εμπειρία μάθησης και να διερευνήσετε ζητήματα του πραγματικού κόσμου.
Το πρώτο FLL Jr. Discovery Edition Expo της σεζόν θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2019 στo HUB eduACT plateia.
Θεσσαλονίκη

eduACT Platia 1.0 - Αναμένεται τον Μάιο

eduACT Platia 2.0 - 30/5/2020

Αλεξανδρούπολη: στις 31/5/2020

Κρήτη(Ηράκλειο): στις 31/5/2020

Κύπρος ( Λευκωσία): στις 30/5/2020

Την φετινή χρονιά, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να κτίσουν την δική τους πόλη, όπως εκείνα την έχουν φανταστεί. Θα προσπαθήσουν να λύσουν απλά προβλήματα, βρίσκοντας έξυπνες και καινοτόμες λύσεις.  Η FIRST σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην δημιουργία για ένα πιο δυνατό, προσβάσιμο και βιώσιμο μέλλον. Οι ομάδες έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν τις πόλεις και τα μέρη που αγαπούν να βελτιωθούν, κάνοντας την καθημερινότητα όλων πιο εύκολη.

Δήλωση Συμμετοχής

Οι δηλώσεις για το FLL Jr. Discovery Edition άνοιξαν. Δηλώστε συμμετοχή και εσείς σε ένα από τα FLL JR expo Ελλάδας ή Κύπρου της μεγαλύτερης ρομποτικής γιορτής.

Δήλωση Εθελοντών

Τα Expo FIRST LEGO League Jr. Discovery Edition, για την πραγματοποίηση τους, βασίζονται αποκλειστικά σε εθελοντές.