ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Κάθε χρόνο, το FIRST® LEGO® League Jr. παρουσιάζει μια νέα συναρπαστική πρόκληση ώστε να πυροδοτήσει την δημιουργικότητα των παιδιών ηλικίας από 6 εως 10 χρονών. Κάθε ομάδα, μέχρι και 6 παιδιά, ξεκινάνε να εξερευνήσουν, με την βοήθεια του LEGO® Education Inspire Model, ένα αληθινό πρόβλημα. Χρησιμοποιώντας το LEGO® Education Inspire Model ως σημείο εκκίνησης, σχεδιάζουν ένα νέο δικό τους μοντέλο με στοιχεία LEGO®. Καθώς δουλεύουν, μαθαίνουν βασικές δεξιότητες μηχανικής και προγραμματισμού με το LEGO® Education WeDo και εφαρμόζουν αυτές τις έννοιες για να κάνουν το μοντέλο τους να κινηθεί. Οι ομάδες καταγράφουν επίσης το έργο τους στο Engineering Notebook και μοιράζονται το ταξίδι τους μέσω μιας αφίσας. Καθ 'όλη τη διάρκεια της εμπειρίας τους, οι ομάδες λειτουργούν κάτω από τα Core Values, γιορτάζοντας την ανακάλυψη, την ομαδική εργασία και το Gracious Professionalism®

Τι είναι το FIRST LEGO League Jr;

Το FLL Jr. επικεντρώνεται στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών. Το FLL Jr. είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους. Το πρόγραμμα έχει σαν θέμα μια Πρόκληση του πραγματικού κόσμου, που πρέπει να διερευνηθεί μέσω της έρευνας, της κριτικής σκέψης και της φαντασίας. Η ετήσια Πρόκληση, βασίζεται σε ένα διαφορετικό θέμα και έχει δύο κύρια μέρη, την κατασκευή με LEGO και την αφίσα της ομάδας. Καθοδηγούμενα από ενήλικους προπονητές και τις θεμελιώδεις Αξίες του FLL Jr., τα μέλη της ομάδας εργάζονται με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO Education και εστιάζουν σε ένα θέμα προς διερεύνηση ώστε να οικοδομήσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν.

Σχηματίστε μια ομάδα έως 6 μελών ηλικίας 6 έως 10 ετών (Α' έως Δ΄ Δημοτικού, μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά νηπιαγωγείου αν ανταποκρίνονται στην Πρόκληση).
Κάθε ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον δύο προπονητές. Προπονητής μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε θέλει, αρκεί να έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Δεν χρειάζεται προηγούμενη γνώση ή εμπειρία αλλά καλή διάθεση και λίγος χρόνος.
Κάθε ομάδα χρειάζεται ένα εκπαιδευτικό kit της LEGO ®, είτε το WeDo ή το WeDo 2.0, μία βάση LEGO ® και υλικά χειροτεχνίας. Θα χρειαστεί να δηλώσετε συμμετοχή στην καρτέλα δήλωση συμμετοχής.
Μέσα από το διαγωνισμό έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τη γνώση δουλεύοντας μαζί με την ομάδα και τους μέντορές σας. Έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά πως η συνεργασία, η αλληλοβοήθεια και ο αλληλοσεβασμός μπορούν να οδηγήσουν την εμπειρία της μάθησης σε μονοπάτια που δεν θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε μόνοι μας. Γνωρίζοντας νέα παιδιά, ανταλλάζετε ιδέες και απόψεις πάνω σε ένα θέμα που ερευνάτε ενώ ταυτόχρονα έχετε την ευκαιρία αν η ομάδα σας να κληθεί να μοιραστείτε όλα όσα ζήσατε και ανακαλύψατε σαν ομάδα με άλλα παιδιά από όλο τον κόσμο.
Το πρώτο FLL Jr. Expo της σεζόν πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2019 στα Πεύκα Θεσσαλονίκης, στο Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ. Ημερομηνίες και χώροι διεξαγωγής επόμενων FLL Jr. Expo θα ανακοινωθούν σύντομα για:

Θεσσαλονίκη:
Στον Δήμο Θεσσαλονίκης αναμένεται τον Μάιο
Στη Μονή Λαζαριστών αναμένεται τον Μάιο

Αθήνα: Στις 10/5/2020

Ηράκλειο: Θα ανακοινωθεί σύντομα

Ξάνθη: Στις 24/5/2020

Καλαμάτα: Θα ανακοινωθεί σύντομα

Κύπρος: Στις 30/5/2020

BOOMTOWN BUILD

Τι θα έκανες αν μπορούσες να δημιουργήσεις έναν καλύτερο κόσμο; Από που θα ξεκινούσες;

Τώρα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να ενωθούμε, να καινοτομήσουμε και να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν. Στην FIRST, γίνεσαι μέλος μίας κοινότητας που μπορεί να σου προσφέρει έμπνευση, δημιουργικότητα, και ελπίδα για ένα δυνατό, πιο βιώσιμο μέλλον- ένα μέλλον που θα γίνει καλύτερο επειδή θα το κτίσουμε μαζί. Έχεις την δύναμη να βοηθήσεις την πόλη και τα μέρη που θέλεις να αναπτυχθούν και να βελτιωθούν. Με την βοήθεια της κοινότητας της FIRST, έχεις την ευκαιρία να ηγηθείς και να στηρίξεις το μέλλον σου, με τον καλύτερο και πιο δυνατό τρόπο.

Χρήσιμα links με πληροφορίες και συμβουλές:

Δήλωση Συμμετοχής

Οι δηλώσεις για το FLL Jr άνοιξαν. Δηλώστε συμμετοχή και εσείς σε ένα από τα FLL JR expo Ελλάδας ή Κύπρου της μεγαλύτερης ρομποτικής γιορτής.

Δήλωση Εθελοντών

Τα Expo FIRST LEGO League Jr., για την πραγματοποίηση τους, βασίζονται αποκλειστικά σε εθελοντές.