Τι είναι το First Lego League Jr ;

Το FLL Jr. επικεντρώνεται στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών. Το FLL Jr. είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους. Το πρόγραμμα έχει σαν θέμα μια Πρόκληση του πραγματικού κόσμου, που πρέπει να διερευνηθεί μέσω της έρευνας, της κριτικής σκέψης και της φαντασίας. Η ετήσια Πρόκληση, βασίζεται σε ένα διαφορετικό θέμα και έχει δύο κύρια μέρη, την κατασκευή με LEGO και την αφίσα της ομάδας. Καθοδηγούμενα από ενήλικους προπονητές και τις θεμελιώδεις Αξίες του FLL Jr., τα μέλη της ομάδας εργάζονται με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO Education και εστιάζουν σε ένα θέμα προς διερεύνηση ώστε να οικοδομήσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν.

Ενδεικτικά στατιστικά στοιχεία:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ/ΕΤΟΣ 2015-2016 2016-2017
ΟΜΑΔΕΣ 20 70
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ 120 420
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ 30 60
ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ 1.000 2.000

MISSION MOON

Each year, FIRST LEGO League Jr. presents a new and exciting Challenge to ignite the creativity of children age 6 to 10. Each team of up to 6 children begins the exploration of this real-world theme with an exclusive LEGO® Education Inspire Model. Using this model as a starting point, they design a new model of their own with LEGO® elements. As they work, they learn basic engineering and programming skills with LEGO® Education WeDo and apply those concepts to make their model move. Teams also document their work in an Engineering Notebook and share their journey through a team Show Me Poster. Throughout their experience, teams operate under the FIRST Core Values, celebrating discovery, teamwork, and Gracious Professionalism®

Σχηματίστε μια ομάδα έως 6 μελών ηλικίας 6 έως 10 ετών (Α' έως Δ΄ Δημοτικού, μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά νηπιαγωγείου αν ανταποκρίνονται στην Πρόκληση). Κάθε ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον δύο προπονητές. Προπονητής μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε θέλει, αρκεί να έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Δεν χρειάζεται προηγούμενη γνώση ή εμπειρία αλλά καλή διάθεση και λίγος χρόνος. Κάθε ομάδα χρειάζεται ένα εκπαιδευτικό kit της LEGO ®, είτε το WeDo ή το WeDo 2.0, μία βάση LEGO ® και υλικά χειροτεχνίας. Θα χρειαστεί να δηλώσετε συμμετοχή στην καρτέλα δήλωση συμμετοχής.
Μέσα από το διαγωνισμό έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τη γνώση δουλεύοντας μαζί με την ομάδα και τους μέντορές σας. Έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά πως η συνεργασία, η αλληλοβοήθεια και ο αλληλοσεβασμός μπορούν να οδηγήσουν την εμπειρία της μάθησης σε μονοπάτια που δεν θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε μόνοι μας. Γνωρίζοντας νέα παιδιά, ανταλλάζετε ιδέες και απόψεις πάνω σε ένα θέμα που ερευνάτε ενώ ταυτόχρονα έχετε την ευκαιρία αν η ομάδα σας να κληθεί να μοιραστείτε όλα όσα ζήσατε και ανακαλύψατε σαν ομάδα με άλλα παιδιά από όλο τον κόσμο.
Οι ημερομηνίες και οι τοποθεσίες των FLL JR Expo θα ανακοινωθούν σύντομα.
Χρήσιμα links με πληροφορίες και συμβουλές:

Δήλωση Συμμετοχής

Οι δηλώσεις για το FLL Jr άνοιξαν. Δηλώστε συμμετοχή και εσείς σε ένα από τα expo της μεγαλύτερης ρομποτικής γιορτής.