first lego league junior

first lego league jr.

Η Πρόκληση CREATURE CRAZE

Ταλαντεύσου σαν πίθηκος, πέτα σαν νυχτερίδα και πήδα σαν βάτραχος στο φετινό FIRST® LEGO®League Jr. της θεματικής σεζόν CREATURE  CRAZESM! Είτε μέσα σε ζωολογικούς κήπους, είτε σε μια φάρμα, είτε στην πίσω αυλή του σπιτιού μας, όλοι ερχόμαστε σε επαφή με ζώα στις ζωές μας. Στην πρόκληση 2016-2017 CREATURE CRAZE, περισσότερα από 40,000 παιδιά θα ταξιδέψουν μέσα στα θαύματα του ζωικού βασιλείου. Τι θα μάθετε για τους γούνινους, φτερωτούς και με πτερύγια φίλους μας;

Κάθε χρόνο, ο FIRST® LEGO® League Jr.  παρουσιάζει μια νέα και συναρπαστική πρόκληση για να εξάψει τη δημιουργικότητα των μικρών παιδιών. Οι ομάδες καθώς εξερευνούν ένα θέμα του πραγματικού κόσμου, θα μάθουν για απλές μηχανές και θα  χτίσουν ένα μοντέλο φτιαγμένο από LEGO ® με ένα μηχανοκίνητο τμήμα. Παράλληλα, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσω μιας αφίσας. Κατά τη διάρκεια αυτής της εμπειρίας, οι ομάδες θα δουλέψουν με βάση τα Core Values, σε μία γιορτή ανακάλυψης, ομαδικής εργασίας, και ευγενούς άμιλλας.

 


Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να ανακαλύψετε το STEM (Science Technology Engineering Mathematics). Το FIRST LEGO League Jr. έχει σχεδιαστεί για να εισαγάγει τις έννοιες του STEM σε παιδιά 6 έως 10 ετών ενώ παράλληλα τους συναρπάζει μέσω ενός εργαλείου που όλοι γνωρίζουν και αγαπούν- τα LEGO®.

Καθοδηγούμενοι από δύο ή και περισσότερους ενήλικες προπονητές οι ομάδες (έως 6 μέλη, Α΄-Δ΄Δημοτικού) ερευνούν ένα επιστημονικό πρόβλημα του πραγματικού κόσμου όπως είναι η ασφάλεια των τροφίμων, η ανακύκλωση, η ενέργεια κ.α.. Στη συνέχεια δημιουργούν μια αφίσα Παρουσίασης η οποία απεικονίζει το ταξίδι της ανακάλυψης τους και συστήνει την ομάδα τους. Επίσης κατασκευάζουν ένα μηχανοκίνητο μοντέλο σχετικά με το τι έμαθαν χρησιμοποιώντας στοιχεία της LEGO. Κατά τη διαδικασία αυτή οι ομάδες μαθαίνουν για την ομαδική δουλειά, τα θαύματα της επιστήμης και της τεχνολογίας και τις αξίας της ομάδας με βάση το FIRST LEGO League Jr., τα Core Values. Αυτά περιλαμβάνουν το σεβασμό, την συνεργασία, την επικοινωνία και την κριτική σκέψη. Στο τέλος κάθε σεζόν, οι ομάδες έρχονται μαζί σε μια για να μοιραστούν τις αφίσες Παρουσίασής τους, το μοντέλο της κατασκευής τους, να γιορτάσουν και να διασκεδάσουν.

Σχηματίστε μια ομάδα από 3 έως και 6 μέλη ηλικίας 6 έως 10 ετών.

Κάθε ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον δύο προπονητές. Προπονητής μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε θέλει, αρκεί να έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Δεν χρειάζεται προηγούμενη γνώση ή εμπειρία αλλά καλή διάθεση και λίγος χρόνος.

Κάθε ομάδα χρειάζεται ένα εκπαιδευτικό kit της LEGO ®, είτε το WeDo ή το WeDo 2.0, μία βάση LEGO ® και υλικά χειροτεχνίας.

Θα χρειαστεί να δηλώσετε συμμετοχή στην καρτέλα δήλωση συμμετοχής.

Μέσα από το διαγωνισμό έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τη γνώση δουλεύοντας μαζί με την ομάδα και τους μέντορές σας. Έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά πως η συνεργασία η αλληλοβοήθεια και ο αλληλοσεβασμός μπορούν να οδηγήσουν την εμπειρία της μάθησης σε μονοπάτια που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε μόνοι μας. Γνωρίζετε νέα παιδιά και ανταλλάζετε ιδέες και απόψεις πάνω σε ένα θέμα που έχετε όλοι εργαστεί, ενώ ταυτόχρονα έχετε την ευκαιρία αν η ομάδα σας να κληθεί να μοιραστείτε όλα όσα ζήσατε και ανακαλύψατε σαν ομάδα με άλλα παιδιά από όλο τον κόσμο.

Φέτος θα πραγματοποιηθούν 2 ξεχωριστά FLL Jr Expo

  • 21 Μαΐου,  Μονή Λαζαριστών, 10:15-15:00
  • 27 Μαΐου, Noesis Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας, 13:30-16:15

FLL Jr Expo Μονή Λαζαριστών

 

FLL Jr Expo Noesis

 

1

Για να κατεβάσετε τον Οδηγό Προπονητών με χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε το Jr.FLLTeamMeetingGuide εδώ

Για να κατεβάσετε τις οδηγίες για το Inspire Set εδώ

Για περισσότερo υλικό από την FIRST πατήστε εδώ

.

ΝΕΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων