Είπαν για εμάς - FIRST LEGO LEAGUE GREECEFIRST LEGO LEAGUE GREECE

Είπαν για εμάς

Είπαν για εμάς

success stories

Οι «Οκτώ επιστήμονες Ρομά» που διακρίθηκαν στο World Festival του Σεντ Λιούις

O πατέρας Αθηναγόρας μαζί με τους «οκτώ επιστήμονες ρομά», όπως ονομάζει τα παιδιά του, έφτιαξαν ένα πρότυπο ρομπότ που έκλεψε τις εντυπώσεις στον διαγωνισμό FIRST LEGO LEAGUE (FLL) και ταξίδεψαν ως προσκεκλημένοι στο Σεντ Λιούις και στο Παγκόσμιο φεστιβάλ ρομποτικής LEGO World Festival. Αυτό που έκανε φοβερή εντύπωση στους Αμερικάνους διοργανωτές της ρομποτικής του παγκόσμιου Φεστιβάλ, που ήρθαν να επισκεφτούν, ήταν ότι μία ομάδα παιδιών που διέφερε από τις άλλες στο χρώμα διακρίνεται και προοδεύει με τη βοήθεια του Φάρου του Κόσμου”, παρά το γεγονός ότι τα παιδιά αυτά προέρχονται από μία πολύ ευαίσθητη κοινωνική ομάδα και ζουν σε μία γκετοποιημένη περιοχή. Έτσι, μετά το τέλος του διαγωνισμού αποφάσισαν από όλες τις ομάδες παγκοσμίως του διαγωνισμού να διαλέξουν την ομάδα μας ως την τιμώμενη στο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής του Σεντ Λιούις των Η.Π.Α.

646263_rx_pic1_3

axion

Η ομάδα του ΑΞΙΟΝ ταξιδεύει στο FIRST LEGO LEAGUE Open European Championship στην Τενερήφη

Το δημοτικό ΑΞΙΟΝ κατάφερε να διακριθεί στο FIRST LEGO LEAGUE καταλαμβάνοντας την 8η θέση ανάμεσα σε 55 ομάδες από όλη την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα αυτό είναι πολύ σημαντικό αν αναλογιστούμε ότι στον διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος μέχρι και παιδιά Α’ Λυκείου. Έτσι τους δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχουν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό FIRST LEGO LEAGUE Open European Championship (www.flloec.com), που έγινε από τις 4 έως τις 7 Μαΐου στην Τενερήφη της Ισπανίας. Εκεί βρέθηκαν με άλλες 88 ομάδες από 40 χώρες από όλον τον κόσμο.

Οι «ΡΑΣters» και οι «Robotops» από την Κύπρο πηγαίνουν στους παγκόσμιους διαγωνισμούς του Αρκάνσας και της Τενερήφης!

Δύο ομάδες από την Κύπρο, οι «ΡΑΣters», με προπονητές τους φοιτητές Νάσια Θεοδώρου και Μάριο Τσίμαρη και οι «Robotops», με προπονητές τους φοιτητές Ανδρέα Χατζηπιερή και Ειρήνη Έρικα Παναγίδου, προετοιμάζονταν εντατικά στο εργαστήριο Ρομποτικής και Αυτόματων Συστημάτων του Πανεπιστημίου Frederick. Η ομάδα ΡΑΣters διακρίθηκε με το βραβείο του Robot Design και βάσει της τελικής κατάταξης εκπροσώπησε την Κύπρο στον παγκόσμιο τελικό του FLL Razorback Invitational που διεξήχθη στο Arkansas των ΗΠΑ. Η ομάδα Robotops πήρε το βραβείο στον προγραμματισμό (Programming Award) και εκπροσώπησε την Κύπρο στον παγκόσμιο τελικό που έγινε στην Τενερίφη της Ισπανίας.

pasters


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων