“Okay, Houston, we’ve had a problem here” * - FIRST LEGO LEAGUE GREECE

“Okay, Houston, we’ve had a problem here” *

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε κατέφθασε..!

Από σήμερα μπορούμε να δηλώσουμε όλοι συμμετοχή στον μεγαλύτερο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST LEGO League & FIRST LEGO League Jr.

Έναν μήνα προτού τελειώσουν οι καλοκαιρινές διακοπές και επιστρέψει ο καθένας στη βάση του για να προετοιμαστεί για την επόμενη σχολική χρονιά , η FIRST ανακοινώνει πως το 2018-19 οι διαγωνισμοί FIRST LEGO League και FIRST LEGO League Jr. καλούν όλα τα παιδιά να εξερευνήσουν την πρόκληση του να ζεις αλλά και να ταξιδεύεις στο διάστημα..!

«Κάθε χρόνο οι διαγωνισμοί LEGO League Jr. και  FIRST LEGO League σχεδιάζουν ρεαλιστικές προκλήσεις που θα αποτελέσουν το έναυσμα για να αναπτυχθεί η φυσική περιέργεια των παιδιών αλλά και η όρεξη για ανακαλύψεις» θα πει ο Kim Wierman, επικεφαλής των διαγωνισμών στην  FIRST.  Το Μη κερδοσκοπικό σωματείο FIRST είναι ένας διεθνής οργανισμός που δημιουργήθηκε προκειμένου να εμπνεύσει τους νέους ανθρώπους και να τους καλέσει να συμμετάσχουν στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας

Το διάστημα είναι ένα θέμα που εξάπτει την περιέργεια των παιδιών όλων των ηλικιών και πέρα από τα διδάγματα και τις εμπειρίες της φετινής σεζόν, οι νεαροί ηγέτες θα αποκτήσουν τις αξίες της ομαδικότητας και της συνεργασίες που είναι απαραίτητα «καύσιμα» για το ταξίδι στο διάστημα…!!

Για τους δύο αυτούς διαγωνισμούς, FIRST LEGO League Jr. MISSION MOONSM  και FIRST LEGO League INTO ORBITSM το Μη κερδοσκοπικό Σωματείο FIRST συνεργάστηκε με ειδικούς στους τομείς της διαστημικής εκπαίδευσης, της αστρογεωλογίας, της ανθρώπινης φυσιολογίας στο διάστημα, του διαστήματος εν γένει αλλά και της τεχνολογίας που έχει αναπτυχθεί γύρω από αυτό. Οι ειδικοί αυτοί, δημιούργησαν την Challenge Advisory Team που αποτελείται μεταξύ άλλων από εκπρόσωπους από την Ευρωπαική Διαστημική Υπηρεσία, τη NASA, το Διαστημικό Ινστιτούτο και το International Planetarium Society. Οι επιστήμονες αυτοί σε συνεργασία με την FIRST σχεδίασαν το φετινό θέμα και τις αποστολές που αντικατοπτρίζουν τα φυσικά και κοινωνικά προβλήματα που σχετίζονται με τη μακράς διάρκειας διαστημική πτήση.

 

  • FIRST LEGO League INTO ORBITSM Challenge

Τη φετινή σχολική χρονιά 2018-2019 η σεζόν INTO ORBITSM Challenge καλεί όλα τα παιδιά από 9 -16 ετών να ανακαλύψουν πώς μπορούν να λύσουν κοινωνικά και φυσικά προβλήματα σχετικά με μια διαστημική αποστολή. Κατά τη διάρκεια της σεζόν , οι μικροί επιστήμονες, συνεργαζόμενοι σε ομάδες έως και 10 ατόμων θα επιλέξουν και θα λύσουν ένα παγκόσμιο πρόβλημα ενώ παράλληλα θα δημιουργήσουν και θα προγραμματίσουν το δικό τους αυτόνομο ρομπότ χρησιμοποιώντας την LEGO® MINDSTORMS®   τεχνολογία.

Με την κατασκευή τους οι αυριανοί ηγέτες θα προσπαθήσουν να βρουν λύσεις μέσα από το robotgame για θέματα όπως είναι η τροφή στο διάστημα, η μυϊκή ατροφία στο διάστημα αλλά και η συλλογή δειγμάτων. Σκοπός, πέρα από όλα τα άλλα, είναι οι ομάδες να δουλέψουν με βάση τα CoreValues γιορτάζοντας την ανακάλυψη, την καινοτομία και τη διασκέδαση.

“Το σύμπαν είναι άπειρο. Υπάρχουν τόσες πολλές πιθανότητες, ευκαιρίες και συναρπαστικές ανακαλύψεις που μας περιμένουν στο μέλλον” υποστηρίζει ο Δανός αστροναύτης  Andreas Mogensen “Και αυτό για εμένα είναι ο σκοπός της ανακάλυψης του διαστήματος: Να ανοίγεις την πόρτα  και να βλέπεις τι υπάρχει στην άλλη πλευρά”

 

  • FIRST LEGO League Jr. MISSION MOONSM Challenge

Τη φετινή σχολική χρονιά 2018-2019 η σεζόν MISSION MOON Challenge καλεί όλα τα παιδιά από 6 -10 ετών από 55 χώρες του κόσμου , να μάθουν τα πάντα για το φεγγάρι της γης καθώς και τι χρειάζεται για ζήσει κανείς εκεί. Χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό του LEGO® Education WeDo 2.0 , οι ομάδες των παιδιών θα κατασκευάσουν και θα προγραμματίσουν το δικό τους μοντέλο που θα κινείται καθώς θα λαμβάνουν τις βασικές γνώσεις για τη μηχανική και τον προγραμματισμό. Επιπλέον, θα μπορούν να παρουσιάσουν την έρευνά τους μέσα από την αφίσα τους, όπως και κάθε χρόνο. Μέσα από την εμπειρία αυτή, οι μικροί επιστήμονες θα παίζουν μαθαίνοντας με την υπογραφή των  CoreValues , δίνοντας έμφαση στην ανακάλυψη, την καινοτομία και το παιχνίδι.

 

“Το διάστημα είναι συναρπαστικό επειδή είναι το τελευταίο σύνορο που δεν έχουμε ακόμα ανακαλύψει πλήρως” λέει ο Patrick McQuillan, από το International Planetarium Society. “ Με σκοπό να ανακαλύψουμε το διάστημα, πρέπει να αναπτυχθεί η τεχνολογία που ακόμα δεν υπάρχει . Αυτό εμπνέει τους μηχανικούς , να ανακαλύψουν δηλαδή εκείνους τους τρόπους που θα μας ταξιδέψουν έως το φεγγάρι ή το Άρη για να προσπαθήσουμε να ζήσουμε εκεί.”

 

Τη φετινή χρονιά ο εκπαιδευτικός διαγωνισμός προσδοκά περισσότερες από 40.000 ομάδες να διαγωνιστούν ανάμεσα σε 1.450 τουρνουά σε όλον τον κόσμο. Οι νικήτριες ομάδες θα συμμετάσχουν στις παγκόσμιες διοργανώσεις που θα διεξαχθούν στις 17-20 Απριλίου 2019 στο Χιούστον αλλά και στις 24-27 στο Ντιτρόιτ των Η.Π.Α. Το φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό σωματείο eduACT-Δράση για την εκπαίδευση, όντας ο αποκλειστικός διοργανωτής των διαγωνισμών σε Ελλάδα και Κύπρο, σας καλεί να δηλώσετε συμμετοχή και να δημιουργήσετε τη δική σας αποστολή για το διάστημα..

 

 

 

*O αρχηγός και πιλότος του Apollo 13 pilot John Swigerts μεταφέρει το μήνυμα μετά την έκρηξη φιάλης οξυγόνου του διαστημόπλοιου στις 13 Απριλίου 1970

 

 

 

No Comments Yet.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων