Παιδικά χαμόγελα και επιστήμη στη Μονή Λαζαριστών - FIRST LEGO LEAGUE GREECE

Παιδικά χαμόγελα και επιστήμη στη Μονή Λαζαριστών

Μέσα σε ένα κλίμα χαράς και διασκέδασης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαΐου στην κατάμεστη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός του ΚΘΒΕ , ο πανελλήνιος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής έρευνας και καινοτομίας FIRST® LEGO League Jr. Expo event , εντός της Μονής Λαζαριστών . Ο φετινός διαγωνισμός για τη σχολική χρονιά είχε τίτλο «AQUAADVENTURE» και έτσι οι 38 ομάδες των παιδιών κλήθηκαν να εξερευνήσουν ένα θέμα του πραγματικού κόσμου και συγκεκριμένα του νερού και των χρήσεών του.

Στην γεμάτη παιδικά χαμόγελα σκηνή ανέβηκαν τα περισσότερα από 200 παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και παρουσίασαν τις κατασκευές και τον προγραμματισμό τους, την αφίσα και την έρευνα που έκαναν γύρω από το πρόβλημα που έλυσαν αλλά και τα core values της ομάδας τους.  Παράλληλα , το expo event πλαισιώθηκε από 7 παράλληλες δράσεις που διοργανώθηκαν με τη πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών της eduACT. Roller Lovers, Origami, Face Painting, LEGO Free Building, Bubble fun, Limbo, και Team Building Activities απασχόλησαν δημιουργικά τα παιδιά , που αντιλήφθηκαν τη γνώση μέσα από το παιχνίδι.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο διαγωνισμός στη Μονή Λαζαριστών τελούσε υπό την συνδιοργάνωση του φιλεκπαιδευτικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού eduACT-Δράση για την εκπαίδευση και της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως . Έτσι ιδιαίτερα στιγμή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αποτέλεσε η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα o οποίος αφού χαιρέτησε την εκδήλωση , βρέθηκε κοντά σε όλα τα παιδιά .

Παράλληλα, μοναδική στιγμή της ημέρας αποτέλεσε και  η παρουσία του Ωδείου Βορείου Ελλάδος που «άνοιξε» το expo event με υπέροχες μουσικές μελωδίες. Στο τέλος της ημέρας παρουσιάστηκε η πρόσφατη βράβευση του έργου της eduACT από τα Education Leader Awards με το GOLD βραβείο στην κατηγορία «Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία» . Το βραβείο αυτό , αφιερώθηκε στη αγαστή συνεργασία της eduACT με τη Μητρόπολη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως με απώτερο σκοπό τη συνέχισή της .

Εκτός από την γνώση, η ενασχόληση με την Ρομποτική αποδείχθηκε πως  προάγει την επικοινωνία, την δημιουργικότητα και την διασκέδαση των παιδιών. Ακόμα και το καλοκαίρι η κατασκήνωση ρομποτικής της eduACT προσφέρει εκτός από διακοπές, χαρά και παιχνίδι σεμινάρια και δράσεις γύρω από την ρομποτική.

No Comments Yet.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων