Η Θεσσαλονίκη αναδεικνύει τον νικητή ρομποτικής - FIRST LEGO LEAGUE GREECE

Η Θεσσαλονίκη αναδεικνύει τον νικητή ρομποτικής

 

Οι Robokeepers, οι Robomasters και 54 ακόμη ομάδες παιδιών που προγραμματίζουν και ανακαλύπτουν τη ρομποτική, διαγωνίζονται σήμερα στο First Lego League Greece, τον τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Από το πρωί, το Βελλίδειο έχει γεμίσει με μικρούς επιστήμονες, μουσικές, φωνές, γέλια και γνώση. Ο φετινός διαγωνισμός έχει θέμα την υδροδυναμική και οι συνολικά 156 ομάδες που πήραν μέρος στους πέντε προκριματικούς γύρους, κλήθηκαν να λύσουν ένα ρεαλιστικό πρόβλημα σχετικά με το νερό.

Το ταξίδι του FIRST LEGO League ξεκίνησε από την Ξάνθη, συνέχισε μέχρι την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη, έδωσε την σκυτάλη στον Βόλο και, λίγο πριν επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για τον τελικό, μάγεψε την Αθήνα μέσα από μια μεγάλη εκπαιδευτική γιορτή.

Η ομάδα που θα αναγορευτεί νικήτρια θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Detroit και στο World Festival που θα διεξαχθεί εκεί στις 25 Απριλίου, ενώ άλλες τρεις ομάδες θα μας εκπροσωπήσουν στο OEC Debrecen της Ουγγαρίας στις 16 Μαΐου και στο Τalin της Εσθονίας στις 6 Ιουνίου.

Στον φετινό τελικό διαγωνισμό, που συνδιοργανώνεται από την eduACT και την ΔΕΘ-Helexpo, περισσότερα από 1.500 παιδιά θα βιώσουν μια εναλλακτική εκπαιδευτική πρόκληση μέσα από μια γιορτή μάθησης και διασκέδασης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Ο διαγωνισμός φέτος οργανώθηκε με τη βοήθεια 460 εθελοντών, ενώ τον παρακολούθησαν περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Γιορτή λήξης με πολλά δώρα

Παράλληλα με την τελετή λήξης του FIRST LEGO League θα πραγματοποιηθεί και η γιορτή λήξης των εργαστηρίων με πολλά δώρα LEGO για τους συμμετέχοντες, μια δωρεάν θέση για το camp ρομποτικής της eduACT και πολλές STEAM και κινητικές δραστηριότητες για τα παιδιά.

Χρυσοί Χορηγοί του τελικού FIRST LEGO League είναι οι εταιρείες Kleemann και OECON.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/i-thessaloniki-anadiknii-ton-nikiti-rompotikis-fotovideo

No Comments Yet.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων