Το FIRST LEGO League έρχεται Θεσσαλονίκη και καταπιάνεται με το νερό - FIRST LEGO LEAGUE GREECE

Το FIRST LEGO League έρχεται Θεσσαλονίκη και καταπιάνεται με το νερό

 

 

Το FIRST LEGO League που για τη φετινή σχολική χρονιά 2017 - 2018 τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, έχει τίτλο «HYDRODYNAMICS» και προκαλεί περισσότερα από 300.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο, να μάθουν τα πάντα για το νερό και την χρήση του.

Τα παιδιά λειτουργώντας ως μικροί μηχανικοί και επιστήμονες καλούνται να λύσουν προβλήματα και να σκεφτούν ιδέες. Ποιες είναι οι χρήσεις του νερού, πώς μπορούμε να το κινήσουμε και ποια τα οφέλη μας από αυτό; Τι μπορεί να κάνει η δύναμη της ροής και πού χρησιμοποιείται είναι μερικά από τα ερωτήματα που τα παιδιά καλούνται να απαντήσουν μέσα από την ομαδική δουλειά.

Η έναρξη του φετινού διαγωνισμού πραγματοποιείται τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2018 με προκριματικούς σε Αθήνα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Κρήτη & Ξάνθη. Από τις ομάδες που συμμετέχουν, το 1/3 θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Μαρτίου του 2018 στη Θεσσαλονίκη.

Αποκλειστικός διοργανωτής του διαγωνισμού για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT που έχει σαν στόχο την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και την τεχνολογία.

Στον προκριματικό της Θεσσαλονίκης, που συνδιοργανώνεται από την eduACT και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, 65 ομάδες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, νησιωτική και ηπειρωτική,  καλούνται να διαλέξουν και να λύσουν ένα ρεαλιστικό πρόβλημα σχετικά με το νερό, σε μία μεγάλη γιορτή μάθησης και διασκέδασης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 & την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ Helexpo.

Η αρχή του προκριματικού πραγματοποιείται μέσα από ένα μεγάλο event που αποτελεί το εναρκτήριο πάρτι του διαγωνισμού, το Kick off event που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στις 19:00 μ.μ. στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Βορείου Ελλάδος, το Mediterranean COSMOS.

Στην παρουσίαση του event θα βρίσκεται ο Ambassador του FLL, Σπύρος Χαριτάτος μαζί με τους ψυχαγωγούς της eduACT.

Master Χορηγός του FIRST LEGO League στην Ελλάδα για τη φετινή σεζόν «HYDRODYNAMICS» η  INTRASOFT International - παγκόσμια εταιρεία στον τομέα της Πληροφορικής, στα πλαίσια της θεματικής «2018 Year of Coding», η οποία εστιάζει στην προώθηση των coding δεξιοτήτων σε μικρούς και μεγάλους, καθώς και το  Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ, που μεταφέρει το μήνυμα του διαγωνισμού "I AM YOUR NATURAL POWER" .

«Με εφαρμογή σε πολλούς τομείς και με πολλά οφέλη, η ρομποτική αποτελεί το μέλλον και επειδή το μέλλον ανήκει στα παιδιά, ευχόμαστε απλά για μια ακόμη χρονιά καλή επιτυχία σε όλους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018
Περίπτερο 12 ΔΕΘ Helexpo
Τελετή έναρξης: 11:00-16:00(Σάββατο)
Τελετή λήξης: 11:00- 16:00 μ.μ.(Κυριακή)

Ευχαριστούμε πολύ το voria.gr για την δημοσίευση του άρθρου

Το αρχικό κείμενο μπορείτε να το βρείτε εδώ http://www.voria.gr/article/to-first-lego-league-erchete-thessaloniki-ke-katapianete-me-to-nero

No Comments Yet.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων