Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής πάλι στη Θεσσαλονίκη - FIRST LEGO LEAGUE GREECE

Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής πάλι στη Θεσσαλονίκη

Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Ελλάδα προσγειώνεται για ακόμα μια χρονιά στην Θεσσαλονίκη. Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι κάτι που αρέσει στα παιδιά αλλά και σε όλους όσους εμπλέκονται σ’ αυτήν. Το φιλεκπαιδευτικό σωματείο “EduACT–Δράση για την εκπαίδευση” έφερε την ρομποτική στην ζωή μας το 2013. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κώστας Βασιλείου δημιούργησε ένα δίκτυο ερευνητικών προγραμμάτων σε συνεργασία με σπουδαίους εκπαιδευτικούς από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία, τη Φινλανδία και τη Νορβηγία, με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας. Το όνομα του εγχειρήματος: FUTURE SCHOOLS.

Με την απόφαση της ίδρυσης της eduACT, o Κώστας έδωσε σάρκα και οστά στην φιλοδοξία του να εισάγει την καινοτομία στην εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα με την eduACT, ξεκίνησε και ο διαγωνισμός εκπαιδευτικής Ρομποτικής FLL, που χρόνο με τον χρόνο γίνεται γνωστός και πολύ αγαπητός σε κάθε γωνία της χώρας, βάζοντας την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των διαγωνισμών ρομποτικής. Λόγω της αύξησης των ομάδων που συμμετέχουν, αλλά και σε μια προσπάθεια αποκέντρωσης και ενεργοποίησης και άλλων πόλεων, για πρώτη φορά ο διαγωνισμός ξεκινά με 5 προκριματικούς γύρους πριν τον μεγάλο τελικό. Αφού ολοκληρώθηκε ο προκριματικός στην Ξάνθη και το Ηράκλειο, σειρά έχουν ο προκριματικός της Θεσσαλονίκης στις 10-11 Φεβρουαρίου στην Helexpo, Περίπτερο 12, ο προκριματικός του Βόλου στις 10 Φεβρουαρίου, ο προκριματικός της Αθήνας 17 Φεβρουαρίου, για να κλείσει αυτό το μαγικό ταξίδι με τον μεγάλο τελικό στις 3 και 4 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.

Το FLL ή αλλιώς FIRST LEGO LEAGUE είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο, αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή. Είναι μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST(R) (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO(R) και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως. Στο τέλος του καλοκαιριού ανακοινώνεται η νέα θεματική του διαγωνισμού πάνω στην οποία οι ομάδες σε όλον τον κόσμο καλούνται να εκτελέσουν με επιτυχία αποστολές στην πίστα ρομποτικής, αλλά και να σχεδιάσουν project προτείνοντας καινοτόμες λύσεις. Φέτος, ο διαγωνισμός μας φέρνει πιο κοντά στο νερό αλλά και στην ελληνική γλώσσα, μιας και ο τίτλος του αποτελείται από δύο ελληνικές λέξεις HYDRO DYNAMICS – Υδροδυναμική. Το FIRST LEGO LEAGUE προκαλεί παιδιά σε πάνω από 80 χώρες να σκεφτούν σαν επιστήμονες και μηχανικοί και να λύσουν ένα ρεαλιστικό πρόβλημα στο Project αλλά και να κατασκευάσουν, να δοκιμάσουν και να προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ για να επιτύχουν μια σειρά από αποστολές στο Robot Game.

Η ρομποτική όμως δεν είναι μόνο αυτό. Είναι οι γνωριμίες των παιδιών, οι νέες φιλίες, τα γέλια, οι φωνές η ομαδικότητα και οι αξίες που μαθαίνει η κάθε ομάδα δουλεύοντας συνεργατικά, και φυσικά είναι πάνω από όλα διασκέδαση. Το τραγούδι, ο χορός και το κέφι δεν λείπουν από κανέναν διαγωνισμό. Οι εκπλήξεις πολλές σε όλη την διάρκεια του διημέρου για μικρούς και μεγάλους. Σημειώστε λοιπόν τις ημερομηνίες του προκριματικού και του τελικού στην Θεσσαλονίκη και ελάτε να ζήσετε μια συναρπαστική εμπειρία, από μια οικογένεια που μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο, αγκαλιάζοντας χιλιάδες μικρά παιδιά, προπονητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ FLL ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

10-11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΤΕΛΙΚΟΣ 3-4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Περισσότερες πληροφορίες http://firstlegoleague.gr

Ευχαριστούμε θερμά τον δημοσιογράφο Γιώργο Τσιτιρίδη και το parallaximag.gr για την δημοσίευση του προκριματικού στη Θεσσαλονίκη

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο και εδώ: http://parallaximag.gr/life/megalyteros-diagonismos-ekpaideftikis-rompotikis-prosgeionetai-pali-sti-thessaloniki

No Comments Yet.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων