Ο πανελλήνιος διαγωνισμός Ρομποτικής , Εκπαιδευτικής και Καινοτομίας στη Ξάνθη - FIRST LEGO LEAGUE GREECE

Ο πανελλήνιος διαγωνισμός Ρομποτικής , Εκπαιδευτικής και Καινοτομίας στη Ξάνθη

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ «Φίλιππος Αμοιρίδης» στη Ξάνθη , ο πανελλήνιος διαγωνισμός Ρομποτικής FIRST LEGO League που για την φετινή χρονιά 2017-2018 τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου. Ο φετινός διαγωνισμός που έχει τίτλο “HYDRODYNAMICS”, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά με την πολύτιμη υποστήριξη του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Xanthi TechLab

Στον προκριματικό της  Ξάνθης , συμμετείχαν 23 ομάδες από Ορεστιάδα, Καβάλα, Ξάνθη,  Δράμα και τις γύρω περιοχές από τις οποίες οι 8 κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη . Ανεξάρτητα από τη θέση κατάταξής τους , όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και παρουσίασαν το έργο τους βραβεύτηκαν για την προσπάθειά τους από τους μέγα χορηγούς και από τους πολύτιμους εθελοντές και υποστηρικτές της διοργάνωσης . Η βράβευση των προκριθέντων στον τελικό ομάδων πραγματοποιήθηκε από τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ.Παντελή Μπότσαρη.

Ιδιαίτερη στιγμή του διαγωνισμού ,  η βράβευση με τίτλο  «Against All Odds» που αποδόθηκε στην  ομάδα του Ειδικού Σχολείου Ξάνθης από τον εκπρόσωπο της εταιρείας Intrasoft Intl Διονύσιο Γουρνά.

Αποκλειστικός διοργανωτής για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT που έχει σαν στόχο την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και την τεχνολογία. Εκτός από την γνώση, η ενασχόληση με την Ρομποτική προάγει την επικοινωνία, την δημιουργικότητα και την διασκέδαση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι δράσεις και τα events δεν σταματούν και δεν εστιάζουν μόνο στην ημέρα του διαγωνισμού. Ακόμα και το καλοκαίρι η κατασκήνωση ρομποτικής προσφέρει εκτός από διακοπές, χαρά και παιχνίδι σεμινάρια και δράσεις γύρω από την ρομποτική.

Μέγας χορηγός του διαγωνισμού ρομποτικής στη Ξάνθη , το φυσικό μεταλλικό νερό «ΔΙΟΣ» και η κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία  που εξειδικεύεται στον τομέα των υπηρεσιών Τεχνολογίας «Intrasoft Intl». Δεν θα μπορούσε όμως να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός χωρίς την συνδρομή των υποστηρικτών του με την βοήθεια των οποίων πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός στην πόλη της Ξάνθης

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά  για τη συμμετοχή τους και καλή επιτυχία στις προκριθείσες ομάδες !

 

 

 

No Comments Yet.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων