Τα παιδιά θαύματα της ρομποτικής, Δημήτρης Χατζής και Γιώργος Μπουφίδης μας μιλάνε για το FLL Animal Allies season! - FIRST LEGO LEAGUE GREECE

Τα παιδιά θαύματα της ρομποτικής, Δημήτρης Χατζής και Γιώργος Μπουφίδης μας μιλάνε για το FLL Animal Allies season!

Το FLL Animal Allies season, ολοκληρώθηκε στην Θεσσαλονίκη και στο Μέγαρο Μουσικής μέσα σε διάχυτο κλίμα ενθουσιασμού για την επίτευξη των ρομποτικών στόχων και την εκπλήρωση του εκπαιδευτικού μας οράματος.

Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού συνομιλήσαμε με δύο νέους ανθρώπους που έχουν κατορθώσει να διακριθούν στον τομέα της ρομποτικής σε πολύ μικρή ηλικία, αποτελώντας πρότυπα για όλους τους διαγωνιζόμενους. Ο Δημήτρης Χατζής είναι ο S.T.E.M Youth Ambassador της eduACT, και ο Γιώργος Μπουφίδης είναι ο Youth FLL Ambassador. Οι δυο τους αποτελούν το παράδειγμα παιδιών που αποφάσισαν να κυνηγήσουν τα όνειρα τους αξιοποιώντας τα κατάλληλα ερεθίσματα. Αμφότεροι ανέβηκαν στην σκηνή της τελετής λήξης του διαγωνισμού, μιλώντας για την εμπειρία τους.

Γιώργος Μπουφίδης

«Πριν από δύο χρόνια είχα και εγώ την τύχη να είμαι σε μία ομάδα FLL. Αυτή η εμπειρία, αυτό που έζησα στον διαγωνισμό αυτόν, είναι κάτι ανεπανάληπτο. Μην δείτε το FLL σαν ένα απλό διαγωνισμό, μη δείτε το  FLL είναι σαν μια κίτρινη κούπα. Δείτε το σαν ένα παράθυρο στον κόσμο, σαν έναν τρόπο να μπορέσετε να αλλάξετε τον εαυτό σας, μικροί και μεγάλοι να αλλάξουν, να αλλάξουμε τον εαυτό μας, και αν αλλάξουμε τον εαυτό μας θα μπορέσουμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.»

Δημήτρης Χατζής

«Όταν στην αρχή  άκουσα για αυτό τον διαγωνισμό, δεν το πίστευα ότι κάτι τέτοιο γινόταν στην Ελλάδα και δεν το ήξερα. Πραγματικά είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά, όλο αυτό που βλέπεις σε αυτό τον διαγωνισμό, το να είναι μαζί τα παιδιά σε ομάδες, να εργάζονται, να ασχολούνται με αυτό που πραγματικά τους αρέσει, να τους κατευθύνουν οι καθηγητές τους, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό, και να αξιοποιούν τον ελεύθερο τους χρόνο ωραία και να μην τον σπαταλάνε όπως κάποια άλλα παιδιά που δεν ασχολούνται, παρόλο που θέλουνε. Γιατί πιστεύω ότι όλα τα παιδιά θέλουνε να έρθουν στον διαγωνισμό. Είναι μια εκπληκτική εμπειρία για τα παιδιά και πρέπει να τον επισκεφθούν και κάποιοι που δεν είναι μέσα στον διαγωνισμό, για να τον δούνε, να δούνε όλη αυτή την εμπειρία και να μπορέσουν να ενταχθούν και άλλα παιδιά διότι εγώ το έχω ξαναπεί, και μέσα από την δικιά μου εμπειρία στην ρομποτική, το να εργάζεσαι ομαδικά είναι κάτι το φανταστικό.»

No Comments Yet.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων