Το Thestival.gr γράφει για όλα όσα συνέβησαν στο FLL Animal Allies Season στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης! - FIRST LEGO LEAGUE GREECE

Το Thestival.gr γράφει για όλα όσα συνέβησαν στο FLL Animal Allies Season στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης!

Με ρομπότ, γνώση και παιδικά χαμόγελα γέμισε σήμερα το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Περισσότερα από 1000 παιδιά. τα οποία εκπροσωπούν 98 ομάδες από όλη την Ελλάδα, βρέθηκαν εκεί για τον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα: Συνεργασία του ανθρώπου με το ζωικό βασίλειο και τη φύση με τη χρήση της τεχνολογίας (First Lego League - Animal Allies).

Ο μεγαλύτερος πανελλήνιος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά, μετά την Αθήνα και την Ξάνθη όπου πήγε για πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια του θεσμού στην Ελλάδα, επέστρεψε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.

Όπως εξηγεί ο υπεύθυνος της LEGO στην Ελλάδα και Πρόεδρος της eduACT Κώστας Βασιλείου το πιο σημαντικό κομμάτι αυτή της διαγωνιστικής προσπάθειας είναι η ομαδικότητα, καθώς ''η δύναμη της μονάδας πολλαπλσιάζεται, όταν η γνώση μοιράζεται''.

Ανάμεσα τους βρίσκονται ομάδες παιδιών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, ιδρυμάτων που υποστηρίζουν παιδιά που βρίσκονται στο όριο κοινωνικού αποκλεισμού ή ομάδες που δημιουργήθηκαν από ιδιώτες που ψάχνουν μία διαφορετική εκπαιδευτική πρόκληση για τα παιδιά τους. Ο διαγωνισμός οργανώνεται με τη βοήθεια 350 εθελοντών και αναμένονται χιλιάδες επισκέπτες.

Το Φιλεκπαιδευτικό, Μη Κερδοσκοπικό, αγαθοεργές Σωματείο eduACT – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, που αποτελεί μέλος του παγκόσμιου δικτύου 80 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φορέων εκπαίδευσης διοργανωτών ποιοτικών διαγωνισμών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία από το 2014 το FIRST® LEGO® LEAGUE ΕΛΛΑΔΟΣ, τον μεγαλύτερο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά. Ο διαγωνισμός γίνεται υπό την συνδιοργάνωση της Διεύθυνσης ΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κι έχει από το ξεκίνημά του Μέγα Αρωγό τη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Δείτε το υλικό του Thestival:

Πηγή: http://www.thestival.gr/culture/actions/item/298656-first-lego-league-ena-parti-kainotomias-diorganothike-gia-4i-xronia-sti-thessaloniki-fotovideo

No Comments Yet.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων