Το FIRST LEGO LEAGUE, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός έρευνας και ρομποτικής για παιδιά, για πρώτη φορά στην πόλη της Ξάνθης! - FIRST LEGO LEAGUE GREECE

Το FIRST LEGO LEAGUE, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός έρευνας και ρομποτικής για παιδιά, για πρώτη φορά στην πόλη της Ξάνθης!

Το Σάββατο 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ο Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FIRST LEGO League στην πόλη της Ξάνθης από την eduACT και το Youth Lab Ξάνθης.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 το μη κερδοσκοπικό, φιλεκπαιδευτικό σωματείο eduACT-ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ σε συνεργασία με το Youth Lab Xanthi (πρώην Αμερικάνικη Γωνιά Ξάνθης) έφεραν για πρώτη φορά στην πόλη της Ξάνθης ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του παγκόσμιου διαγωνισμού ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FLL, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α στην Αθήνα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα S.T.E.A.M. yourself with FLL διεξήχθη σε δύο φάσεις:
Στην πρώτη περίοδο ενενήντα νέοι και νέες ηλικίας 16-25 καταρτίστηκαν, ώστε να γίνουν μέντορες – εκπαιδευτές και εν συνεχεία εντάχθηκαν σε ομάδες παιδιών μικρότερης ηλικίας με στόχο την έρευνα και την γνώση προγραμματισμού ρομπότ χρησιμοποιώντας τα LEGO Mindstorms.

Στη δεύτερη περίοδο, οι μέντορες-εκπαιδευτές της προηγούμενης περιόδου εκπαίδευσαν εκατόν είκοσι (120) παιδιά ηλικίας 9-16 σχηματίζοντας δεκατέσσερις ομάδες που πήραν μέρος στον Διαγωνισμό FLL.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού “ANIMAL ALLIES ” έχει να κάνει με φίλους χνουδωτούς, φτερωτούς αλλά και με πτερύγια! Τα παιδιά αλλά και ο μεγάλος αριθμός των εθελοντών, μέσω του διαγωνισμού, ανέδειξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη  θέληση, τη συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα, τον εθελοντισμό και την εφευρετικότητα.

Τα παιδιά σχημάτισαν ομάδες ρομποτικής και:
αναζήτησαν, ερεύνησαν και διερεύνησαν ένα συγκεκριμένο θέμα με την ομάδα τους,
ανέλαβαν να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ, και
ανέπτυξαν αξίες, όπως η άμιλλα, η ομαδικότητα και η χαρά της γνώσης και της μάθησης.

Δεκατέσσερις ομάδες παιδιών, γονείς, εκπαιδευτικοί, προπονητές, εθελοντές, κριτές και διαιτητές γέμισαν το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης με πολλά χαμόγελα, διασκέδαση, αγωνία, μάθηση και χαρά.

Νικητές του διαγωνισμού αναδείχθηκαν όλες οι ομάδες που συμμετείχαν, ενώ τα τέσσερα θεσμικά βραβεία του διαγωνισμού έλαβαν οι ομάδες:
1) βραβείο Robot Game: στην ομάδα Robo Axion,
2) βραβείο Robot Design: στην ομάδα The Robot Guys,
3) βραβείο Project: στην ομάδα The Friends of Robot, και
4) βραβείο Core Values: στην ομάδα Orange Magic

Όλοι μαζί διασκεδάσαμε και μάθαμε και όλοι μαζί δεσμευόμαστε για μία επόμενη διοργάνωση με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο και όρεξη, αλλά και περισσότερους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες. Ο Διαγωνισμός ήταν μόνο η αρχή.

Από την πλευράς μας ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές, τις ομάδες, τους προπονητές, τους μέντορες, τους υποστηρικτές και τους χορηγούς μας!
Υποστηρικτές του Διαγωνισμού: Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Περιφερειακή Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΜΙΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Europe Direct Ξάνθης, Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας, Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Εκπαιδευτήρια ΑΞΙΟΝ, Μεταγνώση, EESTEC LC Ξάνθη, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Τι είναι το FIRST LEGO LEAGUE (FLL);

Το FIRST® LEGO® LEAGUE είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει μαθητές ηλικίας 9-16 ετών να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και αυτοπεποίθηση διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή. Είναι μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως. Το 2013 - 2014 ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) από το μη κερδοσκοπικό σωματείο eduACT – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα της διοργάνωσης και έκτοτε διοργανώνεται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων ομάδων. Φέτος ο διαγωνισμός FLL προγραμματίστηκε σε τρεις πόλεις της Ελλάδας. Για τέταρτη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη και για πρώτη φορά στην Αθήνα (19 Φεβρουαρίου) και στην Ξάνθη (4 Μαρτίου).

Περισσότερα για το FIRST® LEGO® LEAGUE: http://firstlegoleague.gr/
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2311286369

No Comments Yet.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων